Teun Koopmeiners missar EM
Inget EM för Teun Koopmeiners.

Teun Koopmeiners missar EM

Hollands skadekris på mittfältet ökar. Efter Frenkie de Jong har nu också Teun Koopmeiners fått lämna återbud till EM på grund av skada.

En olycka kommer sällan ensam. Som tidigare rapporterat blev det klart igår kväll att Frenkie de Jong missar hela EM då hans fotledsskada inte läkt, och Ian Maatsen kallats in till truppen som ersättare.

Nu är det även bekräftat att Teun Koopmeiners, som klev av uppvärmningen innan matchen mot Island igår, missar EM. Koopmeiners ådrog sig en ljumskskada som är så allvarlig att han missar hela mästerskapet.

Ronald Koeman meddelade under eftermiddagen att han inte kommer kalla in en ersättare för Koopmeiners vilket innebär att Holland kommer ha en 25 man stor trupp till EM, inte 26. Uppseendeväckande att Koeman gör det valet, inte minst då han själv inför EM var en klar förespråkare till att trupperna nu skulle bestå av 26 spelare istället för 23 som innan.

Kanske beror beslutet på att de ersättare som låg närmast till hands sen tidigare är skadade. Atalantas Marten de Roon samt Feyenoord-duon Mats Wieffer och Quinten Timber är alla tre spelare som nog hade varit med i EM-truppen från början om de inte drabbats av skador tidigare. Men ändå finns det ju fler alternativ om inte annat för att fylla ut truppen, som Nice-ankaret Pablo Rosario, Ajax-duon Steven Berghuis och Kenneth Taylor, rutinerade Davy Klaassen i Inter eller offensivt lagde Calvin Stengs i Feyenoord.

William Edströmwilliam.edstrom@svenskafans.com@wyeds2024-06-11 16:13:00
Author

Fler artiklar om Holland