Tre förändringar mot Island
Truppen mot Island har presenterats. Tomáš Horava (längst till vänster i bild) gör comeback.

Tre förändringar mot Island

I förmiddags presenterade förbundskapten Pavel Vrba truppen mot Island i EM-kvalet den 16:e november. Efter Tjeckiens lyckade start på kvalet är det ingen direkt överraskning att i stort sätt samma spelare kommer få chansen igen.

Vrba har nominerat tjugotvå spelare. Av de spelare som för en månad sedan besegrade Turkiet (2-1) och Kazakstan (4-2) saknas bara tredjemålvakten Pavlenka, mittfältaren Kolár och anfallaren Šural. Den sistnämnde kan dock komma att ansluta igen.

Efter ligaomgången i helgen kommer Vrba kalla på ytterligare en spelare och Šural är en av kandidaterna. ”Jag överväger mellan honom, Kopic, Pospíšil och Petržela“, avslöjade Vrba.

De som återansluter till truppen är tredjemålvakten Bicík samt mittfältaren Horava. Den sistnämnde ersätter klubbkamraten Daniel Kolár av ganska självklara skäl. När Viktoria Plzen förra veckan vann seriefinalen mot Sparta Prag var Kolár bänkad medan Horava spelade hela matchen och dessutom var bäst på plan. Det ska sägas att de båda lirarna inte är exakt samma spelartyp. Horava är en tvåvägsspelare medan Kolár är lite mer offensivt lagd.

Matchen mot Island, som spelas i Tjeckien, blir som en gruppfinal då båda landslagen vunnit sina tre inledande kvalmatcher. Det faktum att både Tjeckien och Island slagit storfavoriten Holland är givetvis en stor överraskning. Island har hittills inte ens släppt in ett mål och leder därför grupp A med 8-0 i målskillnad.

På tal om motståndet betonar Vrba Islands styrka som lag, snarare än deras individuella skicklighet. ”Det är svårt att säga om det är den starkaste motståndaren i gruppen som väntar oss. Efter lottningen var jag övertygad om att det skulle bli Holland och Turkiet. Men jag skulle vilja säga att det är den mest disciplinerade motsåndaren som väntar oss”.
 

Truppen mot Island:

Målvakter
Petr Cech (Chelsea)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
David Bicík (Sparta Prag)
 
Backar
Pavel Kaderábek (Sparta Prag)
Tomáš Sivok (Besiktas)
Václav Procházka (Viktoria Plzen)
Radim Rezník (Viktoria Plzen)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Daniel Pudil (Watford)
Michal Kadlec (Fenerbahce)
 
Mittfältare
Jaroslav Plašil (Bordeaux)
Tomáš Rosický (Arsenal)
Borek Dockal (Sparta Prag)
Lukáš Vácha (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Freiburg)
Tomáš Horava (Viktoria Plzen)
Václav Pilar (Viktoria Plzen)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
 
Anfallare
David Lafata (Sparta Prag)
Tomáš Necid (Zwolle)
Matej Vydra (Watford)

Martin martin.slavia@hotmail.se2014-11-05 15:35:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien