Trnava tappade ledning - ny förlust i Europa League

Trnava tappade ledning - ny förlust i Europa League

FC Spartak Trnavas tredje match i Europa League-gruppspelet såg ut att gå mot en lyckad sådan. Trots Ali Ghorbanis ledningsmål i den första halveken och en mängd med fina lägen, föll "Bili andele" med 1-2 mot hemma mot Dinamo Zagreb inför tomma läktare.

Inför tomma läktare på Anton Malatinskýstadion efter att ännu en gång ha bestraffats av UEFA (för brutala sånger under en ligamatch mot rivalen Slovan Bratislava), tog FC Spartak Trnava emot Dinamo Zageb på torsdagskvällen. Den kroatiska storklubben var klar favorit och hade chans att koppla ett hårt grepp om en slutspelsplats vid seger, men stötte på trubbel mot ett hungrigt och revanschsuget Trnava.

Slovakerna var till en början bleka, men började sakta men säkert rycka upp sig och skapa allt mer tryck på den kroatiska planhalvan. Drygt en halvtimme in i den första akten kom också öppningsmålet när Matúš Conka skickade in ett inlägg centralt i straffområdet. Efter en viss röra kunde Ali Ghorbani till slut trycka in bollen som sakta rullade över mållinjen och betydde 1-0 för hemmalaget.

Ledningen höll i sig halvleken ut - och till den andra kom Trnava ut starkt. Laget skapade flera bra möjligheter och hade bud på att utöka sin ledning flera gånger om - men istället kom kvitteringen från de kroatiska gästerna. Mario Gavranovic ryckte sig loss och kunde från nära håll skjuta 1-1 lågt intill Martin Chudýs högra stolpe. Kroaterna fick ny energi av sin utjämning och kunde med mindre än kvarten kvar att spela också fullborda vändningen. Mislav Orsic tog tillvara på sin egna retur efter en fin räddning av Trnavamålvakten, som dock inte hade en chans på Orsics andra försök som satt bergsäkert i nätmaskorna.

Trnava lyckades aldrig komma tillbaka och fick se sig slagna för andra matchen i följd. Slovakerna blir dock kvar på tredjeplatsen efter att halva gruppspelsfasen nu är förbi - och chanserna för Trnava att avancera vidare till ett slutspel lever fortsatt i allra högsta grad. Den 8:e november spelas returen i den kroatiska huvudstaden - en tuff, men inte omöjlig, uppgift för Radoslav Latals manskap.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2018-10-26 23:45:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM