Truppen mot Island
Sparta Prags oersättlige högerback Pavel Kaderábek saknades senast mot Lettland på grunda av skada, men är nu tillbaka i truppen igen.

Truppen mot Island

När Pavel Vrba igår presenterade truppen inför EM-kvalmatchen mot Island den 12.6. innehöll den inga större överraskningar. Listan innehöll en debutant, nämligen Jan Kovarík från Viktoria Plzen.

Tjeckien toppar grupp A, en poäng före den nästkommande motståndaren Island. Inför gruppfinalen har Pavel Vrba tillgång till sitt starkaste lag. Nomineringen består av tjugofyra spelare. Fyra målvakter är uttagna eftersom både Cech och Vaclík på grund av skyldigheter gentemot sina klubblag kommer att ansluta till truppen senare än resten. När det händer kommer också en av målvakterna Aleš Hruška eller Tomáš Grigar att få lämna samlingen. 

Glädjande för Pavel Vrbra är att Tomáš Sivok och Pavel Kaderábek, som saknades i kryssmatchen mot Lettland, nu återigen är disponibla.

Den enda nykomlingen i truppen är vänsteryttern Jan Kovarík, som visat fin form i sitt klubblag Viktoria Plzen under vårsäsongen. Kovarík, som kan spela både vänsterback och vänstermittfältare, ersätter därmed Adam Hlouškek (Stuttgart) och Filip Novák (Jablonec), som funnits med i de senaste nomineringarna.

Det låter kanske konstigt att Tjeckien skulle vara nöjda med ett kryss borta mot Island, men faktum är att Island är grupptvåa och ligger före både Holland och Turkiet. Den lilla ön har imponerat så här långt och vunnit mot alla lag i gruppen, utom just Tjeckien. När lagen möttes i Plzen förra året besegrades Island med 2-1. Övriga matcher har Island vunnit, även mot trean Holland.

"Om vi tar poäng, kommer det att vara en stor fördel för oss, för då är vi bättre än Island i inbördes möten, vilket avgör i händelse av att vi skulle hamna på samma poäng", säger Vrba.
 

Truppen mot Island:
 
Målvakter
Petr Cech (Chelsea)
Tomáš Vaclík (FC Basel)
Tomáš Grigar (Teplice)
Aleš Hruška (Mladá Boleslav)
 
Backar
Pavel Kaderábek (Sparta Prag)
Tomáš Sivok (Besiktas)
Václav Procházka (Viktoria Plzen)
Marek Suchý (FC Basel)
David Limberský (Viktoria Plzen)
Michal Kadlec (Fenerbahce)
Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen)
 
Mittfältare
Jaroslav Plašil (Bordeaux)
Tomáš Rosický (Arsenal)
Borek Dockal (Sparta Prag)
Lukáš Vácha (Sparta Prag)
Vladimír Darida (Freiburg)
Václav Pilar (Viktoria Plzen)
Ladislav Krejcí (Sparta Prag)
Jan Kovarík (Viktoria Plzen)
Jan Kopic (Jablonec)
Daniel Kolár (Viktoria Plzen)
 
Anfallare
David Lafata (Sparta Prag)
Tomáš Necid (Zwolle)
Václav Kadlec (Sparta Prag)
 
 

Martin martin.slavia@hotmail.se2015-05-26 18:59:00
Author

Fler artiklar om Tjeckien