Två slovaker bland Europas mest spännande talanger
Milan Škriniar - en av Europas främsta talanger.

Två slovaker bland Europas mest spännande talanger

Efter Róbert Mazans övergång till Celta Vigo kommer nästa stora slovakiska nyhet – två spelare återfinns i UEFA:s lista över de 50 mest spännande talangerna i Europa.

I förra veckan blev det klart att nästa slovakiska U21-landslagsstjärna tar steget till en av världens bästa fotbollsligor. ?Róbert Mazan, närmast från MŠK Žilina, skrev ett fyraårskontrakt med spanska Celta Vigo, där han har blivit lagkamrat med en annan slovakisk toppspelare – Stanislav Lobotka. Den 23-årige vänsterbacken har länge ryktats till de stora ligorna runt om i Europa där valet till slut föll på den spanska mittenklubben. Under gårdagen fick dessutom Mazan se laget plocka en tung poäng hemma mot Real Madrid.

Mazans övergång var ännu en effekt av det slovakiska U21-landslagets fina EM-turnering förra sommaren. Att det på ungdoms- och talangfronten har gått som tåget visar dessutom inte minst den listan som UEFA släppte under fredagen. 50 korrespondenter har plockat fram lika många spelare som man i fotbollseuropa ska hålla ett extra öga på under det kommande året. Däribland återfinns två slovaker - båda försvarare - i mittbacksgiganten Milan ?Škrininar samt Žilinas Dávid Hancko - även han mittförsvarare.


Mazan klar för Celta Vigo | Foto: laliganews.co.uk

Förstnämnde Škriniar beskrivs som en av de ledande försvararna i Serie A. I Inter har den forne Sampodria-backen växt och blivit rena rama väggen i defensiven och spås en framtid av mycket hög klass. Klubbar som Atlético Madrid, Barcelona och Chelsea har ryckt i slovaken, som dock bestämt vill bli vara kvar i den blåsvartrandiga dressen.
  Vad det gäller den, i nuläget, internationellt okände Dávid Hancko är även det en spelare med en framtid av ljus karaktär. 20-åringen beskrivs som "den nye Paolo Maldini" och inom kort kommer backen säkerligen haka på spåret och göra en flytt till någon av toppligorna i Europa.

Lukas Landllukasclandl@gmail.com@lukaslandl2018-01-08 17:30:00
Author

Fler artiklar om Slovakien

Minuter från superbragd - smärtsamt avslut på EM