-

Inför ödesmatchen

Idag är det dags, ska vi komma ett steg närmare kvalplatsen eller ska vi kanske förlora den helt och få möta Jönköping, Väsby och Falkenberg i nästa års superetta?

Visserligen så blir ingenting klart vid tre poäng idag, för tar Öster tre pinnar i sin match så är ju tabelläget detsamma. Vinner vi, och ifall Öster förlorar, går vi dock förbi dom med två poäng, samtidigt som vi säger tack och adjö till Örgrytes vistelse i Allsvenskan för den här gången. Det hade ju varit det bästa, men man får tänka på att Djurgården (Östers nästa motståndare) endast tog en pinne mot Örgryte i förra omgången och att Öster slog Malmö med 2-1.

Det gäller att ta fram sitt kämparhjärta och springa tills man spyr, tills man verkligen inte orkar en till sekund. Örgryte är inget lätt lag att slå, det bevittnade vi i förra mötet oss emellan (2-2) då Örgryte faktiskt var det bättre laget. Ola Toivonen (årets nykomling?) är ruskigt farlig, så även Aílton. Får vi stopp på dom har vi vunnit en bra del av matchen.

Hos öisarna är Jukka Sauso avstängd och ytterbacken Anders Prytz är osäker till spel på grund av en hjärnskakning som han ådrog sig i matchen mot Helsingborg. Ska man tro Örgrytes sida på SvenskaFans så ställer dom upp med en 4-2-3-1 uppställning med Aílton i spetsen och Toivonen tätt bakom.

På andra sidan älven sitter fortfarande Fredrik Holster, Patric Andersson och Rikard Kapella-Karlsson på gymmets motionscykel och rehabiliterar sig. Ljung missar också han matchen på grund av sin nyckelbensskada som han ådrog sig mot Djurgården. Bakom stolparna ställer sig orutinerade Alexander Hysén sig, eftersom Christoffer Källqvist i förra matchen blev utvisad. Det är bara en tidsfråga innan den grabben får lika stora framgångar som sin far Glenn och brorsan Tobias, så varför inte få sitt genombrott idag?

Matchen, som nu spelas på Nya Ullevi istället för Gamla, går av stapeln idag (söndag) klockan 15.00, be there!

Johnny2006-10-29 01:43:00

Fler artiklar om Häcken