Alla AIK:are kan sova gott i jul

Det blir inga julklappar från AIK fotboll i år, men "Vi kommer med ett bra lag till säsongsstarten 2004" lovar sportchefen Peter Kisfaludy.

Under måndagskvällen rätades ytterligare ett frågetecken ut, och svaret blev att Stefan Ishizaki lånas ut ett halvår till Genoa.
- Genoa visade att de verkligen var intresserade av Ishizaki. Det är en bra lösning för AIK, säger Peter Kisfaludy till Gnagarforum.

Redan tidigare i veckan lovade man från AIK:s sida att se till sitt att förlänga Stefans kontrakt innan det skrevs några låneavtal. Detta är löst.
- Han har förlängt med ytterligare ett år, nu är han kvar till 2005 i AIK om inte till exempel detta provspel leder till kontrakt. Vi hoppas att han visar upp sig väl där nere, och blir det inget har han bara missat åtta omgångar i och med EM-uppehållet. Det är en tung sportslig förlust för AIK, men Stefan hade en otroligt stor längtan ut i Europa, därför tror vi att det här är den bästa lösningen för honom och för oss.

Det är de ekonomiska faktorerna som sätter stopp för Gnagets möjligheter att köpa spelare, det finns en plan i hur man vill agera, men inte de rätta ekonomiska förutsättningarna för att detta ska vara möjligt i dag. En möjlighet som kan uppstå om Karl Corneliusson blir såld till italienska Salernitana.
- De vill ha ner Kalle den 27:e, men vi har satt stopp för det. Vi har gett dem ett motbud, sedan dess har det varit knäpptyst. Innan vi klubbar har kommit överens kan inte han åka ner och förhandla om sitt kontrakt med dem. Vi får se vad som händer med den här affären.

Det går att få ihop en riktigt bra startelva av de spelare som finns kvar i truppen, men det ser onekligen tunnare ut om skador uppstår och just den biten har som bekant varit närmast synonym med AIK på senare år.
- Vi har en plan, men vi uttalar oss inte om hur den ser ut. Jag kan lova alla AIK:are att de kan sova gott och ha en underbar jul. Vi kommer med ett bra lag till säsongstarten. Både Moström och Marklund lär kliva fram och överraska många, dessutom har Derek Boateng förstått vad det handlar om nu. Som jag tidigare sagt har han tränat ordentligt och kommer under nästa säsong fullt ut visa vad han går för.

En man som normalt är given i den svartgula startelvan är långtidsskadade Andreas Andersson. Bortsett från ett tråkigt rabalder ute på stan har det varit relativt tyst om "Adde".
- Vad jag vet ser det positivt ut. Han räknar med att kunna vara igång med boll i mars. Det som hände på nattklubben ser vi i klubben som ett avslutat kapitel. Jag var på semester, men jag vet att Sanny hade ett samtal med honom när det var aktuellt.

Vilka som kan vara aktuella namn som förstärkningar till Gnaget vill inte Kisfaludy uttala sig om, men på frågor om några av de konkreta rykten som varit säger han:
- Atiba Hutchinson skulle vara jätteintressant, men det är för mycket pengar. Kennedy Bakircioglü är inte aktuell, vi har inga behov av hans spelartyp. Då vore Atiba ett mycket mer intressant alternativ då han är mer allround och kan till och med gå ner och spela mittback, vilket han bland annat gjorde med U20.

När jag nämner det senaste ryktet Valentin Vasile Nastase skrattar Peter och säger:
- Det namnet har jag faktiskt aldrig hört, har ingen aning om vem det är.

Gnagarforum önskar Peter Kisfaludy, resten av AIK och alla dess supportrar en riktigt god jul.

Johan Wibäck2003-12-24 12:25:00

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen