Cupäventyret slut för i år

Mot Sundsvall blev det respass ur cupen. Spelet infann sig aldrig i den här matchen heller och endast korta stunder i matchen visade tempo och aggressivitet.

Det kändes annars som en match i vardagslunken, inget högt tempo, inte mycket kamp och fortfarande en hel del enkla misstag från båda lagen.

Efter lite snällt agerande på mittfältet tappar vi i den tredje minuten boll och öppnar för en spelvändning och ett friläge i högerposition, men avslutet blir dåligt och Alex kan rädda.
Vårt senaste nyförvärv från Brasilien, Paulinho är sedan inblandad i en av våra bästa chanser när han vinner boll nere vid kortlinjen och frispelar Rober Mambo Mumba som ur kanonläge inte lyckas hålla bollen under ribban.
Minuten efteråt speedar han förbi sin bevakare på högerkanten och drar på ett skott i utsidan stolpen från svår vinkel. Paulinho är inblandad också i nästa chans när han hittar Robert Mambo Mumba på borte stolpen med en fin hörna. Roberts nick räddas på mållinjen och Emil Wahlström är där på returen men får bara halvträff och bollen kan rensas undan på mållinjen.
Vi har ytterligare någon halvchans innan gästernas mål kommer lite som en blixt från klar himmel.
Efter lite kamp på vänsterkanten lyckas man få in bollen som trots ett samlat försvar går genom hela straffområdet och bort till Johan Melander som dundrar dit den otagbart bakom Alexander Hysén.
Den första halvleken fortsätter sedan i samma stil med mycket boll och ytterligare ett par halvchanser men utan resultat.

Till den andra halvleken ser vi ett GIF Sundsvall som spelar smart och ett hemmalag som fortsatt försöker att hitta vägar genom ett duktigt blått försvar.
Liksom i den första halvleken är mannen bakom de flesta av våra chanser vår nya anfallare från Brasilien. I halvlekens första minut får dock Robert chansen efter en svag undanresning av målvakten. Roberts lyftning går dock en bra bit utanför stolparna.
I 65 minuten spelar Paulinho fram Ari Skulason till ett bra skottläge med avslutet tar i utsidan burgaveln och strax efteråt har han två bra hörnor varpå den nyinbytte Jakob Johansson är nära att knoppa in den sista.
Med minuter kvar tvingas dock tyvärr Paulinho lämna banan efter att ha trampat fel när han jagat en boll och krockat med målvakten.
Med sekunder kvar kommer bjuds också gamle Frölundsspelaren Arash Bajat på ett gratisläge som han tackar och buga för och fastställer 2-0.

Sett till matchen som helhet går det inte att säga så mycket, Sundvsall gjorde mål, vi gjorde det inte. Vi hade dessutom svårt att hitta de där riktigt heta chanserna och när vi gjorde det tog vi inte tillvara på dom och då går det inte att vinna.
Det som svider mest från dagens match är dock inte den förlorade kvartsfinalplatsen utan skadan på Paulinho som i mina ögon ändå var en injektion i ett lag som behöver just den där lilla extra vitaminsprutan.