BK Häckens Tipselit vann sin premiärmatch

Ikväll vann Tipselit över Elfsborg hemma med 3-2.

BK Häckens Tipselit är fylld av talanger. A-truppen har idag åtta stycken egna produkter och det är oerhört glädjande att man låter de yngre få ta steget upp.

Ikväll mötte Tipselit Elfsborgs IF på Backavallen i sin premiärmatch. Sonny Karlsson, en av tränarna beskriver matchen så här:

- Första halvlek var jättefin, vi dominerade helt och hållet. Ali Sanduvac och Ajden Sljvar slår in varsitt mål och i paus leder vi alltså med 2-0. Då blev vi nöjda? Jag vet inte, men andra halvlek går inte att jämföra med första. Tyvärr får Elfsborg en straff tidigt i andra och sedan släpper vi in dem i matchen helt och hållet. Det blev en hård match, tidvis en hel del tjongande. Piero Gatica gör 3-1 med bara ett par minuter kvar och i slutminuten lyckas de göra mål. Är det några jag ska framhäva lite extra så är det Tobias Andersson och Anders Karlsson, båda innermittfältare, de gjorde en strålande första halvlek båda två. Vad som sen hände kan du ju fråga dem..

Anders Karlsson (född -88) har spelat i BK Häcken sedan september och kommer från Karlstad. Flyttade ner hit då han ville gå på fotbollsgymnasiet Katrinelund och en talangscout i Karlstad fixade kontakten med Häcken.
- Vi spelade riktigt bra i första, via mittfältet, vi rullade ut de helt, men i andra, de pressde oss ganska bra så det blev mycket fram och tillbaka, en hel del långbollar och deras sista mål var ett slarvmål. En utspark som blev för kort och då kontrade de. Vi får vara nöjda i alla fall över segern, avslutar Anders.

Vi gör ett försök på Sektion G att följa våra talanger i Tipselit genom deras serie, vi återkommer alltså med rapporter och intervjuer lite längre fram. Idag vaktade Magnus Berglöv målet, Tipselit har också en duktig målvakt i Alexander Hysén (som står nästa match), son till en viss Glenn och lillebror till Tobias Hysén. Mer om Alex och de övriga i laget kommer så småningom!

Not. Ivo Enmalm åker med A-truppen till Skåne imorgon.


Tipselits trupp 2005

Målvakter
Alexander Hysén -87
Magnus Berglöv -87
Ole Söderberg -90 ny, Häcken

Backar
Christian Berntsson -89 ny, Häcken
Darjuch Hatami -89 ny, Gunnilse
Andre Dagerud -87
Sebastian Klöv -87
Emil Wahlström -87
Tom Söderberg -87
Jakob Karlgren -88
Serge Kamia -88

Mittfältare
Piero Gatica Alvares -88 ny, Backa
Tobias Andersson -87
Nicklas Andersson -88
Sebastian Siring -88
Ivo Enmalm -87
Anders Karlsson -88

Anfallare
Patrik Larsson -88 ny, Vallen
Marcos Valenzuela Abello -88 ny, Häcken
Ajdin Sljivar -87 ny, Gunnilse
Ali Sanduvac -88
Hannes Bäckström -87

Ledare
Sonny Karlsson
Mikael Karlsson
Ove Henriksson
Tony Nybäck


Grethe Foss2005-04-20 20:45:00

Fler artiklar om Häcken