Påskbergsvallen, 2016-08-11 19:00

Varbergs BoIS - Syrianska FC
0 - 2

Övertygande seger mot Landskrona

Ett fokuserat BK Häcken vann enkelt mot Landskrona BoIS idag på Rambergsvallen.Med tanke på den senaste tidens uppståndelse kring klubben med mycket negativa tongångar visade killarna idag en fantastisk inställning när man vann den viktiga hemmamatchen mot Landskrona BoIS.

Redan från start är det vi som skapar de hetaste chanserna. Erik Dybendal och Jonas Henriksson har i den 9 minuten en bra chans efter en snabb spelvändning. Eirik avslutar med ett hårt pressat skott mot första stolpen som Jonas Sandqvist räddar till resultatlös hörna. Minuter senare har Eirik en bra frispark från kortlinjen som tar rakt i bröstet på Jonas men Sandqvist kan rädda.
Gästernas chanser är få, en av två som var värda att notera var en volley av Jörgen Petersson som går någon meter över och utanför efter inlägg från höger. Åt andra hållet är det tätare mellan chanserna, som när Eirik Dybendal hittar fram en mycket tjusig pass till Johan Lind som kom perfekt på sin högerkant. Dessvärre får Johan ingen bra träff på bollen som rullar strax utanför stolpen. Så när målet kommer efter en dryg halvtimmas spel är det på intet sätt oväntat eller orättvis. Det är Marcus Jarlegren som med en utsidan hittar Jonas Henriksson perfekt med en djupledsboll. Jonas tar bollen på uppstuds och får en kanonträff. Bollen går i den där härliga bågen över Sundqvist och in i mål. Efter målet försöker gästerna lyfta fram sina positioner än mer men ett slarvigt passningsspel gjorde att man skapade lite och dessutom släppte till farliga kontringar.
Gästerna har ett farligt läge med någon minut kvar av halvleken. Det är Johan Norell som får på ett bra avslut i lite svår vinkel men Christoffer Källqvist är med på noterna och gör en fin räddning.

I den andra halvleken fortsätter vi att spela klokt och gästerna börja visa tecken på stress i jakten på en kvittering. Likt den första halvleken jobbar vi på och skapar lägen. Eirik Dybendal har ett inlägg mot Jonas Henriksson efter att Dioh smart hållit kvar bollen i en kontring. Jonas är centimetrar från att skarva in bollen. Lika när är Dioh Williams minuter senare återigen efter inlägg från Eirik Dybendal men bollen smiter strax utanför stolpen. Målet skulle dock komma och den gör det på en lång utspark från Christoffer Källqvist som Daniel Forsell förlänger. I duell med Jonas Henriksson stressas BoIS försvaret till en dålig rensning som blir till ett friläge för Dioh Williams som enkelt kan lyfta in bollen i öppet mål.
Efter ytterligare åtta minuter är det dags för dagens tredje mål och den absolut spiken i kistan. Återigen är det Jonas Henriksson som gör ett mycket snyggt mål. BoIS rensar dåligt och Forsell passar fram till Jonas som hur elegant som helst vrickar bollen förbi sin mittback och dunkar upp trean i nättaket bakom Jonas Sundqvist.

Man kan bara instämma och styrka Stefan Lundins uttalande om att dagens insats berör och gör en Häckensupporter rörd. Vilken inställning och vilken fokus killarna visar idag!
Återigen gör vi en sådan där match där det är extremt svårt att ge sig in på individuell spelarkritik när hela laget gör en prickfri insats. Givetvis är det ändå så att Jonas Henrikssons insats idag lyfter sig en aning över övriga.

Text: Robin Carlander

www.hacken.o.se



Sektion G2005-06-12 21:56:17

Fler artiklar om Häcken