-

Derbydags
Mathias Ranégie gjorde två mål senast mot Blåvitt - Blir det en repris på söndag?

Derbydags

Gulsvart mot Blåvitt. Getingarna mot Änglarna. Hisingen mot Göteborg. Det är dags för derby i den sjuttonde omgången i Allsvenskan.

Efter det snöpliga poängtappet hemma mot Örebro är det revanchsugna Häckenspelare som åker över älven för att spela derby mot Blåvitt. IFK har även de revanch att utkräva. Dels med tanke på första hemmaförlusten på Gamla Ullevi i kvalet till Europe League men kanske framför allt för 4-1 förlusten i senaste mötet lagen emellan. Då gjorde Mathias Ranégie ett "Ole Gunnar Solskjær-inhopp" och dödade matchen med sina två mål. Det var hans två första allsvenska mål den här säsongen. Sedan dess har han gjort ytterligare fyra mål och ligger på en delad sjätteplats i skytteligan. Hans senaste mål kom mot Elfsborg innan uppehållet. Sedan dess har han spelat bra men utan att komma med i målprotokollet. Förhoppningsvis släpper målskyttet på söndag.

IFK Göteborg har inför mötet mot Häcken inte förlorat en enda allsvensk match på Gamla Ullevi. De har åtta vinster och de flesta blåvita supportrar förväntar sig säkerligen en nionde seger på söndag. Och på pappret ser det ut att bli tufft för Häcken. Hisingslaget har inget vidare bortafacit medan IFK som bekant har ett prickfritt hemmafacit. Men årets upplaga av BK Häcken är en mycket egendomlig sådan. De kan ställa till det för vilket lag som helst och IFK är inget undantag. Det kan verkligen sluta hur som helst på söndag.

I Häckens trupp saknas Daniel Forsell. Även Janne Saarinen som skadade sig inför matchen mot Örebro saknas. Nedan följer en möjlig startelva.

EDIT: Peter Nyström avstängd och Dominic Chatto tillbaka. Ber om ursäkt för misstaget.

Jonas Falk2009-08-01 15:30:00
Author

Fler artiklar om Häcken