Silly Season 09/10: Wikman lämnar
Ingen Robin Wikman i Häcken-tröjan 2010...

Silly Season 09/10: Wikman lämnar

Sektion G sammanfattar här rykten och nyheter kring förändringar i BK Häckens spelaruppställning under Silly Season.

Sektion G svarar bara sporadiskt för sanningshalten i nedanstående information. Nyheter med röd text.

Klara nyförvärv

Kyle Konwea
, 20 år, försvarare, Qviding FIF
En ung och mycket lovande allroundförsvarare som nästa säsong spelar i gulsvart. Han var en utmärkande spelare i Qviding som efter kvalspel åkte ur Superettan. Flera klubbar ryckte i honom, bland andra Ålborg och Djurgården, men det blev till slut BK Häcken som värvade honom.  Så här säger Kyle till bkhacken.se:

- Redan vid första träffen med Sonny från BK Häcken så kändes det så jäkla rätt. Vi har haft kontakt med en del andra klubbar ifrån Norden men när mötet med Sonny blev av så var valet enkelt. Bemötandet jag fick var över all förväntan dessutom tror jag verkligen att denna klubb kommer att kunna vara med och slåss i de övre regionerna. Jag är stolt, glad och otroligt sugen på att dra igång träningen med laget redan ikväll men jag får vänta i några veckor till. Sen är det bara att ta till vara på chansen man fått och se till att man fortsätter att utvecklas.

Abdul Majeed Waris, 18 år, anfallare, Hartpury College
18-årige Abdul Majeed Waris kommer närmast från spel i engelska skollaget Hartpury College där han under 2008/2009 gjorde smått fantastiska 36 mål på 28 matcher. När laget spelade Gothia Cup fick BK Häcken upp ögonen för honom och nu är han alltså klar för spel i den gulsvarta tröjan. Beskrivs av sportchef Sonny Karlsson som "enormt kraftfull och snabb" och med samma löptider som Daniel Larsson på tio, tjugo och trettio meter. Vi önskar Abdul lycka till i Häckentröjan!

Peter Gerhardsson och Christian Lundström, tränare
Efter succésäsongen med en femteplats och cupsemifinal har BK Häcken tillsammans med Peter och Christian kommit överens om en förlängning av kontraktet med fyra år fram tills 2014. Goda nyheter för oss Getingar och vi hoppas på lika lyckade säsonger framöver.

Kayke Rodrigues, 21 år, anfallare, Flamengo
Häcken värvar en tredje brasse inför säsongen. Och det handlar om en välmeriterad kille som trots sin ringa ålder (21 år) hunnit med att komma tvåa i skytteligan i klubblags VM för ungdomar 2007 och debuterat i högstaligan i Brasilien.
- Killen har ett fantastiskt cv från sina år som ungdomsspelare i Flamengo. Vi tycker detta är värt att pröva för en relativt billig penning, säger sportchefen Sonny Karlsson till Expressen. Kayke kontrakteras till och med 31 maj. Man har dessutom skaffat en option om att därefter skriva ett längre avtal. Vi önskar Kayke lycka till!


Klara förluster

Sabine Söndergaard, ordförande
Sabine har valt att inte ställa upp på omval till våren då hon anser att hennes arbete som VD för ett affärsjuristbolag kräver allt mer av henne. Vi önskar Sabine all lycka till och tackar för allt hon gjort för klubben!

Janne Saarinen, 32 år, mittfältare, HJK Helsingfors
Finska landslagsmittfältaren lämnar BK Häcken efter två säsonger i klubben. Han var med och tog upp klubben i Allsvenskan men har under 2009 haft skadebekymmer som hindrat honom från spel. Det blev till slut 13 allsvenska matcher för Janne och nu återvänder han hem till Finland för spel i HJK Helsingfors. Tack Janne och lycka till!

Jacob Johansson, 20 år, anfallare, okänt
Enligt BK Häckens officiella hemsida kommer Jacob Johansson inte att få förlängt kontrakt. Jacob har haft stora skadebekymmer och det ligger till stor del varför han nu kommer att satsa på studierna. Lycka till Jacob!

Philip Lundin, 20 år, anfallare, okänt
Liksom Jacob Johansson får heller inte Philip Lundin något förlängt kontrakt. Lycka till Philip!

Robin Wikman, 23 år, försvarare, Hammarby
Värvades inför säsongen från Landskrona BOIS men har fått begränsat med speltid. Nu ryktas han vara på väg tillbaka till Landskrona. Om det är en utlåning eller försäljning eller ingetdera är ännu oklart.

9/2: Robin Wikman har skrivit på för Hammarby. Vi önskar Robin Wikman lycka till i sin nya klubb!


Rykten in

George Mourad, 27 år, anfallare, Wilhelm II
Den förre IFK-anfallaren kan vara på väg till BK Häcken. I en intervju med eurosport.se säger Sonny Karlsson att Mourad är en spelare de kikat på. Om det blir någon övergång återstår att se.

Andrés Vasquez, 22 år, mittfältare, FC Zürich
Mest känd för sitt konstmål mot Örebro när han spelade i IFK Göteborg och ryktas nu vara på väg tillbaka till Sverige och Allsvenskan. Hur mycket sanning det ligger i ryktet återstår att se.


Rykten ut

Christoffer Källqvist, 26 år, målvakt
Den norksa klubben Viking Stavanger är ute efter "Krickan". I en intervju med Expressen säger Stavangers tränare Åge Hareide att målvakten är överst på önskelistan och att klubben kommer ta kontakt med Häcken inom kort. Häckens sportchef, Sonny Karlsson, säger till samma tidning att klubben självklart vill behålla spelaren men tillägger också att "alla spelare är till salu för rätt pris".


Avskrivna rykten

Vinícius Lopes, 21 år, anfallare, Cruzeiro
Vinnie "Supersub" som de två senaste säsongerna varit utlånad från brasilianska Cruzeiro till BK Häcken säger sig vilja stanna i BK Häcken. Häckens sportchef, Sonny Karlsson, som i November var på besök i Brasilien återvände med goda nyheter. Cruzeiro sade sig vara villiga att låna ut Vinnie med en köpoption. Nu återstår bara det skriftliga för att Vinnie ska spela i Häcken även nästa säsong! "Bläcket är inte på pappret, men vi är överens. Jag tror det löser sig inom två veckor", sade Sonny Karlsson i en intervju i slutet av November.

10/1: Nu verkar det som om Vinicius kommer att fortsätta. Så här säger brassen själv till GT:  "Vi förhandlar, jag tror det blir klart nästa vecka. Jag vill tillbaka till Häcken."

Häckens hemsida har nu bekräftat att Vinicius kommer att spela i Häcken säsongen 2010.

Sektion G2010-02-09 16:35:00
Author

Fler artiklar om Häcken