Inför: Häcken - Djurgården
Chatto blir viktig för defensiven vid Söderbergs frånvaro.

Inför: Häcken - Djurgården

Det är Allsvensk premiär, och Häcken ställs mot Djurgården på söndag. Kammar Häcken hem årets första trepoängare i Borås?

Försäsongen har varit oerhört bra, spelare som Paulinho, Chibuike och Henriksson spelat fotboll på mycket hög nivå. Men nu är det dags att visa framfötterna på riktigt, och motståndet heter inget annat än Djurgårdens IF.

Djurgården:

Man kan knappast säga att Djurgården hade en utav sina bättre säsonger förra året, utan det höll på att sluta i total katastrof då man efter en usel säsong var mycket nära att trilla ner i Superettan. Efter en mycket dramatisk kvalmatch mot Assyriska lyckades man dock vända 2-0 från första matchen till 2-3 i det avgörande mötet på Stockholms stadion.

Nu är det ett nytt år, och Djurgården har en renoverad spelartrupp och ett nytt tränarpar. Man har importerat finnar för fullt och det lär bli synligt i startelvan. De intressantaste namnen är mittbacksparet Joona Toivio och Jani Lyyski som kommer bli intressanta att följa under säsongen. Sen har man också två nya finnar på mittfältet som heter Joel Perovou och Kasper Hämäläinen. Bortsett från en hel del skador så har Djurgården haft en bra försäsong och finnarna har imponerat (inte importerat den här gången). Christer Youssef är Djurgårdens vassaste vapen offensivt mot Häcken då Mattias Jonson är skadad (som vanligt).

Djurgården spelar 4-3-3 och vill spela med ”en dominant attityd” som tränaren Lennart Wass har sagt. Man lär prioritera ett snabbt passningsspel och kommer att försöka spela med mycket bollinnehav.

Häcken:

Vad kan man säga som redan inte är sagt? Succésäsong förra året och man har fått behålla alla spelare, plus att man har köpt in några för att bredda truppen. Laget har nu mycket förväntningar på sig och är bland många tippade att utföra samma bedrift igen (minst).

För er som inte vet så är Häckens stora och mycket viktiga mittback Tom Söderberg borta pga sjukdom. Andra spelare som saknas är Peter Nyström, Marcus Jarlegren och Ali Khan. Bortsett från Söderberg så har Häcken i stort sett hela startelvan redo inför premiären. Paulinho, Friberg och Marek är tillbaka från skador, har tränat för fullt med laget och är redo för spel.
Häckens vassaste anfallsvapen är Paulinho, Chibuike, Henriksson och Ranégie. Paulinho har utmärkt sig allra mest på försäsongen. De stora kuggarna i försvaret är Dominic Chatto och Mattias Östberg som kommer att bli extra viktiga i Toms frånvaro.

Häcken spelar 4-2-3-1 precis som förra säsongen. Man kommer att försöka hålla bollen på marken och spela med snabbt passningsspel precis som Djurgården har sagt att de ska göra.
Häcken är också mycket starka på kontringar och ställer om mycket snabbt. Man har visat otrolig effektivitet och gör mycket mål även i de matcher där man inte har dominerat.

Matchen:

Två lag som prioriterar passningsspel kommer att mötas i Borås på konstgräs. Det lär bli en snabb och underhållande tillställning. Tusentals Djurgårdare kommer att befinna sig på Borås Arena och en hel del getingar kommer att resa till Borås de med (sett till supporterantalet).



Plats: Borås Arena

Tid: 2010-03-14  14:00

Plus: Djurgården har en hel del skador medan Häcken i stort sätt har hela startelvan med sig.

Minus: Finnländska namn, det tog mig lång tid att stava alla Djurgårdens nyförvärv! Och att matchen spelas i Borås, det hindrar många från att ta sig till premiären och publiksiffran lär bli betydligt lägre.

Tips: 2-0 till Häcken efter mål av Ranégie och Paulinho!

Poya Kaboteh2010-03-13 16:10:00
Author

Fler artiklar om Häcken