Lagbanner
Celso Borges klar för AIK
Celso Borges har skrivit på

Celso Borges klar för AIK

AIK har gjort klart med den offensive mittfältaren Celso Borges. 23-åringen, som närmast kommer från norska Fredrikstad, har skrivit på ett kontrakt till sommaren 2015.

Den costaricanske landslagsspelaren Celso Borges har ryktats vara på väg till AIK under en längre tid, och nu står det alltså klart att mittfältaren är klar för klubben.

Borges har sedan 2009 representerat norska Fredrikstad, men valde efter årets säsong att inte förlänga kontraktet.
- Denna affär har gjorts möjlig via upphandlingen av Swedbank Arena, det är en riktad satsning i avtalet som tilldelats sporten för att öka kompetensen i truppen, säger Johan Strömberg, ordförande i AIK Fotboll AB, till AIKfotboll.se

Celso Borges har gjort 35 landskamper för sitt Costa Rica och svarat för åtta mål. Han kan användas både som offensiv mittfältare och som släpande anfallare. Under sin tid i Fredrikstad, där han även var lagkapten, spelade han 71 matcher och gjorde imponerade 29 mål. Jens Andersson är mycket nöjd med sitt senaste förvärv, som rankades som en av norska ligans bästa spelare.
- Celso har egenskaper och en personlighet som vi tror kan bidra med både poäng och professionalitet från en internationellt erfaren spelare. Han är anpassad för nordiska förhållanden efter åren i Fredrikstad samt talar flytande engelska vilket kommer att bidra till en snabb anpassning till AIK, säger Andersson, till AIKfotboll.se

Micke Widerberg2012-01-01 14:13:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen