Lagbanner
Intervju med AIK:S naprapat Luis "Lucho" Oyarzo

Intervju med AIK:S naprapat Luis "Lucho" Oyarzo

En stor del av försäsongen handlar om att den fysiska statusen i laget ska byggas upp för att klara en hel säsong fotboll. Jag passade på att ta ett snack med AIK:s naprapat Luis Oyarzo för att kolla läget inför matchen mot Peking och hur man känner inför året.

Hur ser skadeläget ut i truppen just nu? - Skadeläget här nere i Turkiet är ganska bra. Nu har vi med samtliga spelare förutom Gabbe och så Alex som kör lite rehab. Under lägret har det varit lite förkylningar och hosta. Det är därför det varit en del som inte tränat under veckan.

Om vi jämför med förra året läger, hur mäter det sig i år? - Förra året så hade vi ett ganska sent träningsläger. Första veckorna var det väl så att några hade rehab. Martin och Gabbe plus några till. Som en vanlig försäsong. Första träningsmatchen var vi ganska fulltaliga och klara.

Men ni var nöjda med skadeläget förra året? - Man kan ju inte komma ifrån större skador som korsbandsskador. Men i helhet så var vi klart nöjda förra året.

Sal Jobarteh var tillbaka i träning senaste dagarna efter att ha kört med dig i början, kommer han kunna spela mot Peking 4/2? - Han är i full träning nu, det är hans andra fulla träning, så det finns frågetecken utifall han är med på träningsmatchen. Vi brukar ha för vanan att ha minst en hel veckas träningar i kroppen innan man får spela match.

Hur är det med Alexander Milosevic då, och hans fot? - Alex följer sin kurva, han har ju haft en fraktur i ett litet ben på foten och det tar ju sin tid. Sen är det stegring som gäller och det är där vi är nu. Nu får han i sig längre löpningar och ganska mycket fotarbete med boll.

Hur ser hans prognos ut? - Vi beräknar att han ska vara med på träning förmodligen nästa vecka med lite teknik och spel. I slutet av månaden februari är det tänkt att han ska vara med fullt ut.

En annan spelare som kört en del med dig är Karikari, även han var med i träning idag, hur ser det ut för honom? - Karikari har vi lite mer koll på i och med att han varit hos oss i ett år nu. Där känner man lite mer till spelaren när han har ont och så. Så skillnaden mellan han och Sal är att han har större förutsättningar att vara med i matchen mot Norrköping.

Hur arbetar ni med förebyggande av skador? - Förebyggande träning är allt som har med styrka att göra, Lee har hand om styrkan, balans och -koordinations övningar. Både jag och Fransson jobbar sedan med enskilda spelares träningsmoment som dom ska göra under veckan.

Om spelare blir sjuka, hur arbetar ni då? - Det är lite beroende. Är det lätt hosta eller förkylning så vill man inte göra för mycket tidigt. Men märker man att det kommer feber så försöker vi isolera spelaren. Är det däremot influensa eller virus eller liknande så isolerar vi spelaren.

Hur jobbar ni med mediciner och deras eventuella dopingklassning? - Allt det där med mediciner har ju Boten (Bengt-Olov Tengmark, red.anm) i första hand. Han är vår ansvarige läkare och han håller koll på vilka mediciner vi får ta. Det är också han som skriver ut mediciner. Sen kollar vi på dom utländska spelarna som kommer med sina egna mediciner. Där kollar vi vad dom har och är det något som inte stämmer så tar Fransson eller Boten hand om det.

Kettil Henriksson2012-02-01 16:18:56
Author

Fler artiklar om AIK

Hoppet om Europa lever trots derbybaksmällan
Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen