Lagbanner
Milosevic: "Tanken är att spela hela säsongen med AIK"

Milosevic: "Tanken är att spela hela säsongen med AIK"

Idag tog AIK sina första steg mot fotbollssäsongen 2012. På Skytteholms konstgräs klev Andreas Alms manskap ut för att lira med boll för första gången sedan november 2011 - dock utan mittbacken Alexander Milosevic. - Jag ska röntgas imorgon eller i övermorgon, så vi får se hur det blir, säger han.

Den 26 oktober 2011 var olyckan framme. Alexander Milosevic jagade en boll, men fastnade olyckligt mitt i löpningen och fick en fraktur på foten. Första diagnosen sa att det bara skulle vilas i några veckor, men när AIK idag var tillbaka på Skytteholm - drygt två månader senare - satt Alexander  Milosevic kvar på Karlberg. 
- Det är förvisso mycket bättre med skadan, men jag får fortfarande inte jogga, berättar han för Gnagarforum, medan de andra lagkamraterna värmer sig efter den kalla träningen.

För Alexander Milosevics del har det istället blivit mycket balans -och bålövningar i väntan på röntgen – en röntgen han alltså ska genomföra inom närmsta dagarna. Förhoppningsvis ska inte skadan sätta stopp för mittbackens försäsong, som drar igång på allvar med träningslägren i Turkiet (slutet av januari) och i Portland, USA (slutet av februari).  
- Oavsett känns det som två bra träningsläger. Dessutom slipper vi kylan när vi drar till Turkiet, säger han glatt.

"Bara vinnarskallar i laget" 
Medan Milosevic för tillfället är högst angelägen att komma tillbaka i spel, är de långsiktiga målen av högre dignitet. Det stora, personliga målet, är nämligen att förbättra lagets slutposition från förra året - och därmed vinna SM-guld.

Känns det realistiskt med SM-guld?
– Det är klart! Jag kom ju inte till AIK för att slåss i  botten. Vi e AIK, vi ska vinna - det är så jag tänker.

Har resten av truppen samma mål?
– Vi har inget uttalat mål ännu, men det är bara vinnarskallar i laget. Det känns dessutom stabilt och positivt inför säsongen, så det ska nog gå bra - det tror jag.

Vad måste ni då förbättra för att ta ett SM-guld?
– Vårt presspel förra året var riktigt bra, men nu ska det bli ännu bättre. Vi måste även hålla fokus längre i matcherna, framförallt på bortaplan. 

David Fällman - Milosevics ersättare? 
Medan Milosevic rehabtränade inomhus på Karlberg var provtränande David Fällman ute med resten av truppen på Skytteholm. Många tror att en stor anledning till provspelet är att Alexander Milosevic, eller eventuellt Niklas Backman, kan vara på väg bort från klubben, något han dock dementerar. 
– Nej, alltså, alla mittbackar är ju under kontrakt. Och tanken är att spela hela säsongen med AIK - jag kan ju inte lämna innan jag tagit ett SM-guld.  

Christoffer Bodinchristofferbodin@gmail.com2012-01-10 00:39:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen