Lagbanner
Bilal Hussein: "I år vill jag ta en startplats"
Bilal Hussein firar med lagkamrater och supportrar från en tidigare säsong.

Bilal Hussein: "I år vill jag ta en startplats"

En av AIKs största talanger, Bilal Hussein, blickar fram emot en ny säsong och hoppas på att den kan överträffa den föregående. Han berättar även om sin syn på konkurrens och svarar på rykten om eventuell utlåning.


Bilal Hussein, 20, har sedan början på 2018 tillhört AIKs A-lag och stått för 42 matcher i Allsvenskan. Inför säsongen 2020 pratade Rikard Norling öppet om hur han trodde och hoppades på att det skulle bli säsongen Bilal slog igenom, vilket han gjorde. Han inledde säsongen otroligt starkt och sänkte bland annat Hammarby med ett mål och en assist i säsongens första derby. Vi AIK:are minns även hans läckra mål i omgången efter mot Malmö.

Vad säger du om den föregående säsongen? Individuellt och för laget?
–Individuellt tycker jag att jag gjorde det bra med tanke på att jag i början fick spela på en ovan position. Sen hade vi som lag det lite tyngre men vi gjorde en bättre höst, skriver Bilal Hussein i en intervju till SvenskaFans.

Vad är truppens mål inför säsongen och vad kan vi supportrar förvänta oss?
–Vi vill vara bättre än vad vi var förra året och konkurrera i toppen. Det ni kan förvänta er är att vi ska fortsätta med det vi gjorde bra förra säsongen och samtidigt utveckla det vi gjorde sämre, skriver Bilal.

Bilal var en given startspelare under stora delar av säsongen 2020, något som ändrades i samband med värvningen av Filip Rogic. Att AIK har en mittfältsuppsättning som få, om ens något lag i Allsvenskan, kan mäta sig med råder det inga tvivel om. 

Bilals egna tankar om konkurrensen, rykten om utlåning och hans roll i laget:

–Det är bra spelare i truppen på min position, men jag känner mig mer än redo att ta ett större ansvar och visa vad jag går för. Utlåning är inget jag tänker på, i år vill jag ta en startplats, skriver han.

Avslutningsvis undrar jag hur du som spelare ser på den föregående säsongen då publik saknades på matcherna. Blir det svårare att tända till under match på ett tomt Friends?

–Supportrarna är viktiga för oss och det kändes annorlunda utan dom. Men vi kände deras stöd ändå och hoppas att de är tillbaka snart, avslutar mittfältaren med.

Bilal Hussein är en spelare med stor potential och han har, trots sin unga ålder, börjat samla på sig rutin.

Tror ni att Bilal lyckas fortsätta växa som vi alla med svartgula hjärtan hoppas?

Filip Barkman2021-01-26 14:25:49
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen