Lagbanner
Björn Wesström lämnar AIK
Efter en lång och trogen tjänst lämnar Björn Wesström AIK.

Björn Wesström lämnar AIK

Idag kom beskedet att AIK:s VD och klubbdirektör Björn Wesström lämnar AIK Fotboll. Efter en lång resa i princip alla roller i klubben så lämnar han nu sin post.

Det blev bland annat två sm-guld och en cuptitel under hans tid i föreningen men nu är det helt enkelt slut för den här gången. 

– Jag har bestämt mig för att göra något som jag upplevt få exempel av under mina snart 22 år i klubben; jag lämnar AIK Fotboll utan att det finns någon bakomliggande konflikt. Jag lämnar för att öppna möjligheten att få arbeta direkt med sportslig verksamhet, om det blir så får framtiden utvisa. AIK Fotboll mår bra bortsett den stora längtan att få återförenas med Sveriges mest passionerade hemmapublik och bortafölje. AIK Fotboll har topprankade akademier, seniorlagen har inlett seriespelet i nivå med de placeringsmål klubben har och ungdomsverksamheten växer i en takt som gör att behovet av fler fotbollsplaner är akut. I EM har landslagstruppen historiskt aldrig haft en starkare AIK-koppling än nu vilket jag känner stor stolthet inför. Arbetet med en gemensam vision för hela AIK Fotboll samt en ny hemvist pågår intensivt denna stund. Min bild är att styrelse och tjänstemän idag samverkar i en gemensam riktning på ett sätt jag inte upplevt under min tid i klubben, vilket jag vet kommer ha stor effekt i att öka klubbens slagstyrka på sikt. Med det konstaterat lämnar jag mitt hjärtas klubb i gott skick, vilket känns mycket bra, säger Björn Wesström till klubbens hemsida.

Vi på redaktionen vill rikta ett stort tack för ditt långa och gedigna arbete för klubben. 


Arvid Franzén@franzen_arvid2021-06-24 09:32:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen