Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-08-08 15:00

Djurgården - AIK

Djurgårdens IF - AIK: Finns ingen statistik för pannben

Djurgårdens IF - AIK: Finns ingen statistik för pannben

AIK reser till söder om Stockholm för match mot Djurgårdens IF på Tele2 Arena. Motståndarna är starkare än på många år. Men ett derby är och kommer alltid att vara ett derby.


Derbyn är alltid extremt viktiga, men frågan är om inte tvillingderbyt snuddar vid absolut högsta nivå i det här mötet. Djurgården går nämligen urstarkt och AIK ligger på en tredjeplats, sex poäng efter rivalen och längst fram i ledet av lag som pockar på Europaplats. AIK måste vinna för att fortsätta jakten i den Allsvenska toppstriden. Visst, frustrationen kring en utebliven prestation hinner knappt gå över innan nästa bubblar upp, men AIK ligger trots allt bara sex poäng efter tvåan Malmö FF - med en match till godo. Bartosz och truppen har inget val. De måste dra åt kopplet på Djurgården och Malmö innan de drar iväg.

Djurgården går som nämnt bra i år. I synnerhet efter EM-uppehållet. De har släppt in färst mål i hela serien, håller sällan igen framåt och har inte förlorat en match sen Victor Edvarsens show borta mot Degerfors. Men med Witry i toppen av den interna skytteligan saknar motståndarna en riktig målspruta, vilket skapat besvär för blåränderna när de ställts inför försvarstunga lag. En kategori AIK tillhör.

Här ska det dock inte kastas sten i glashus. Stefanellis form och Radulovic sikte lyser med sin frånvaro och målen har minst sagt blivit lidande 2021. Den annars så självklare derbykungen Nabil Bahoui är ett frågetecken till spel. Och den före detta assistkungen Saku Ylätupa är förpassad till bänken av den kvicke irländaren Zach Elbouzedi, som kanske kan komma att vara ett av AIKs vassare offensiva vapen. För irländaren visade upp på både speed och teknik under matchen mot Halmstad. Kombinera detta med ytterligare några träningars acklimatisering och keltisk kämparvilja och AIK har en duracellkanin på kanten. Redo att ta upp antingen Käck eller Witry i racet längs långsidan.

Både AIK och Djurgården är relativt fria från skadebekymmer och det som ställs ut på planen på söndag är troligtvis två ordinarie elvor. Att det är två lag med fart som möts är så gott som det enda man kan slå fast. För att tippa ett Stockholmsderby är endast för amatörer. Det är inte en match som avgörs på form eller trupp. Allt som räknas är pannben och för det finns ingen statistik att hämta.

Vad tror du om matchen? Tror du att Elbouzedi kan komma att påverka matchbilden?

Avspark: 15.00 söndag 8 augusti, Tele2 Arena.
TV: Discovery+

Max Mohlin2021-08-07 20:44:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen