Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2023-04-10 15:00

AIK - IFK Norrköping
0 - 3

Förlusten mot Norrköping - "Ibland så kan det blåsa kalla stormar, ibland kan himlen vara ganska grå."

Förlusten mot Norrköping - "Ibland så kan det blåsa kalla stormar, ibland kan himlen vara ganska grå."

Tung förlust mot Norrköping i hemmapremiären. Och nu blåser det rejält i vår kära klubb. Kapten Alexander Milosevic uttryckte det så här i haltidsintervjun från Discoverys sändningar. – Ska jag vara helt ärlig är det parodifotboll just nu. Vi kommer inte in i matchen alls.

Det som till en början kändes som att vi hade släppt förlusten mot Halmstad och nu slutit upp för att stötta laget till tre viktiga poäng, slutade med ett enda stort fiasko.
Dagen började i väldigt stor positiv bemärkelse. Solen sken, stor publik och ett oerhört snyggt och stilrent tifo. Det kändes verkligen som att vi supportrar gjorde vårt för att tända i gång laget. Utan något gensvar.

Spelet såg lika krampaktigt och håglöst ut som det gjorde senast mot Halmstad. Det var som att vi inte lärde oss någonting av läxan vi fick då. Mittfältet med Durmaz, Hussein och Magashy blev totalt överkörda och lämnade backlinjen helt ensam många gånger, när Norrköping kom på våg efter våg.

Gnaget har nu på två matcher släppt in fem mål och att vi gör vår sämsta start på 44 år är ett faktum. Hur kan det komma sig att defensiven som länge varit vårt signum, nu helt känns borta. Med en tränare som också länge blivit hyllad för sitt försvarsspel. I Discoverys studio gästar Brännström, och han säger då så här kring vårt försvarsspel
– Det är mycket som är dåligt, det går inte att trycka på enskilda saker.  
På söndag väntar det första Allsvenska derbyt för vår del. Och då ställs vi mot Hammarby, som också kommer ifrån en förlust mot Häcken. Den här matchen kommer vara otroligt viktig för vår del, för vid en förlust där måste nog diskussionen tas om vi verkligen kan bedriva den här något mer attraktiva och anfallsinriktade fotbollen, med den trupp vi har.

På söndag är det man ur huse som gäller, och så ser vi till att stötta grabbarna mot tre poäng.

 

Ludvig Forssberg @LuddForssberg2023-04-11 12:10:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen