Lagbanner
”Han har varit min tränare en gång i tiden”

”Han har varit min tränare en gång i tiden”

AIK vann söndagens stockholmsderby mot Djurgården med 2 mål mot noll. På planen var Abdihakin Abdulkadir Ali, 21, briljant i sin frammåtlutande offensiva mittfältsroll bredvid Anton Saletros. Efter matchen avslöjade han bakgrunden till det fina sammarbetet. – Han har varit min tränare en gång i tiden, berättar Abdihakin för SvenskaFans.

Första starten var i ett derby. Då blev det förlust mot Hammarby på Tele2 Arena. I dagens Stockholmsderby mot Djurgården var Abdihakin Ali åter igen i startelvan och stod för en fin insats offensivt när AIK vann med 2-0. Den lyckliga känslan gick inte atta ta miste om när Abdihakin mötte SvenskaFans efter matchen.
– Otrolig känsla, det är svårt att beskriva, säger mittfältaren och ler.

Vad säger du om din egen insats idag?
– Speciellt idag kände jag att mitt anfallsspel fungerade riktigt bra. De hade ingenting att hämta och jag och Anton gör det bra där på mitten.

Tränades av Saletros
Mittfältaren som gjorde sin första start för bara några veckor sedan har tagit för sig på AIKs mittfält. Mittfältaren lyser av självförtroende på planen och är nöjd att få spela.
– Jag har alltid haft det självförtroendet sedan jag började spela. När jag får hoppa in och sånt.  Sen är det bara att ta chansen när jag får den och visa upp sig. Det tycker jag verkligen jag har gjort. Jag tror att Henning tror på mig också.

Tillsammans med Anton Saletros kontrollerade Abdihakin mittfältet stora delar av matchen. Att det just är Anton som han spelar bredvid är något som gör det än mer speciellt, då deras relation går bakåt i tiden.
– Han har varit min tränare en gång i tiden. Det är en bra spelare att spela med. Speciellt idag så tyckte jag att nästan allting fungerade. Det är en av de bästa matcherna vi gjort i år. Vi spelar riktigt bra faktiskt idag.

Han har alltså varit din tränare?
– Han har varit min tränare faktiskt en vecka. Jag hade någon skoluppgift i gymnasiet när jag var tolv kanske. Så kom han och Noah (Sonko Sundberg) och tränade oss, säger Abdihakin och skrattar. 

Efter det har de inte haft någon relation fram till Saletros återkomst till klubben.
– Faktiskt inte. När han kom till AIK från början så frågade han om jag minns honom. Jag lekte dum för jag trodde inte att han skulle minnas mig från det där. Så jag sa ingenting men sen sa han att han minns mig därifrån och att jag var duktig.

Han menar att Saletros är en bra spelare att ha bredvid sig och är lätt att samarbeta med.
– Han är en duktig spelare och det är lättare att spela med någon som är bra. Han pratar väldigt mycket och hjälper väldigt mycket. Det är mycket snack från hans sida så det är enkelt att spela med honom, säger Abdihakin till SvenskaFans.

Viktiga tre poäng
Tre poäng och AIK är nu fem poäng från negativt kval. Söndagens derbyvinst var av största vikt menar mittfältaren som njuter av känslan att spela derby.
– Först och främst att få tre poäng i ett derby, vilken känsla. Med tanke på var vi är i tabellen så är de här matcherna extremt viktiga. Vi har tagit två trepoängare nu på hemmaplan, nu är det bara att blicka framåt. 

Hur var det att spela ett derby istället för att stå på läktaren och titta på?
– Jag sa det till Akki efter matchen idag. Jag har varit på läktaren i flera år och sett AIK spela derbyn och vinna. Jag kunde inte ens tänka mig att det skulle vara samma känsla att vinna ett derby på planen. Det var otroligt. Jag kan inte sätta ord på det. Verkligen otroligt, avslutar mittfältaren innan han lämnar mixade zonen med ett brett leende.
 

Mattias Eckerman@Eckermanmattias2023-09-24 20:33:35
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen