Lagbanner

Inför AIK - Elfsborg

I sista matchen inför sommaruppehållet står Elfsborg för motståndet. Och den stora frågan är om AIK kan bygga vidare på det vi fick se mot Kalmar.

Senast mot Kalmar gjorde AIK kanske sin bästa prestation hittills i årets allsvenska. Hög press, starka i duell spelet, Jimmy Durmaz passningsspel, Magashys genombrytningskraft och såklart den unge Viktor Anderssons inhopp.  Mycket var det som såg lovande ut i den matchen – frågan är om gnaget klarar av att bygga vidare på den insatsen, för det kommer behövas.
Morgondagens motstånd är inga mindre än tabelltvåan Elfsborg som har imponerat under våren, åtta vinster, två lika och en förlust är de noterade för så här långt. Där 3-0 vinsten hemma mot Malmö i slutet av maj sticker ut mest.

Det är ingen lätt uppgift som vårt AIK ställs in för, men med lite fin-justeringar i spelet och kanske ett par bärande spelare tillbaka i truppen så kan den här matchen mycket väl gå vägen för AIK och således går vi in i sommaruppehållet med lite medvind i seglen.

Startelvan mot Elfsborg hoppas jag blir snarlik densamma som mot Kalmar, i alla fall uppställningsmässigt. Men att vissa spelare kanske får flytta på sig i förmån för någon av de rutinerade spelarna som nu eventuellt är tillbaka för spel. Däremot så tycker jag att några spelare från senast ska starta. Främst tänker jag på Durmaz, Magashy och Modesto, alla tre är kanske gnagets bästa spelare i den matchen. Värt att nämna att de först nämnda har under veckan tränat lite lättare – i Jimmys fall på grund av den axelskada han drog på sig under matchen.
Men är de friska och krya är de givna i min startelva.



Så här tror jag att Brännström väljer att ställa upp imorgon:

Nordfeldt
Modesto – Milo – Sotte – Haliti – Ayari
Keita – Durmaz
Magashy – Thill
Faraj



 

Ludvig Forssberg@LuddForssberg2023-06-10 14:20:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen