Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2023-04-16 15:00

AIK - Hammarby
2 - 0

Inför AIK - Hammarby: Ut och kör!

Inför AIK - Hammarby: Ut och kör!

Gnaget har börjat svagt, två raka förluster mot Halmstad och Norrköping. Nu väntar ett derby mot Hammarby – kanske det viktigaste på länge.

Med knappt ett dygn kvar till avspark i det ångestfyllda mötet är derbynerverna värre en vanligt. Med två riktigt dåliga insatser i ryggen, och storm i klubben. Är känslan att morgondagens derby kan bli en riktigt jobbig historia.
För motståndet står Hammarby som förvisso kommer från en förlust mot Häcken, ett riktigt bra Häcken ska sägas. Men som inte har varit i närheten av så usla som vi har i starten av årets allsvenska.

August Spångberg efterlyste i Testa Stör tidigare i veckan, lite jävlar anamma. Och jag är beredd att hålla med, vart har känslan av stora stygga gnaget tagit vägen. Har den försvunnit med de profiler vi tappat sedan förra året?
Det hoppas jag inte. Däremot hoppas jag att de profiler vi har kvar, tänker främst på Milo, Sotte, Bilal och Nordfeldt. Verkligen går ut imorgon och höjer sig några snäpp – och visar vägen för resten av laget.

En riktigt bra insats imorgon, där spelarna visar vad den här tröjan betyder och vad de här matcherna innebär. Kan bryta den negativa trend vi är inne i. För att på så sätt ge oss chansen att starta om på ny kula, och bygga upp något riktigt bra, för truppen har vi.
Nu gäller det bara att grabbarna rycker sig i kragen och går ut och gör en JÄVLA krigar insats imorgon.

Grabbarna kommer behöva all hjälp de kan få imorgon därför gäller det att även vi supportrar gör det bästa vi kan för att lyfta laget, och skapa den fantastiska stämning som dessa matcher kräver.

Startelvan tror jag kommer vara rätt så lik som senast. En ändring kan vara att Faraj får chansen från start i stället för Magashy.
Att Brännström och hans team skulle experimentera allt för mycket tvivlar jag på – just på grund av matchens innebörd.

Nordfeldt
Milo-Sotte-Haliti

Modesto- Bilal – Durmaz – Fischer - Otieno

Faraj - Fesshaie

 

Ludvig Forssberg @LuddForssberg2023-04-15 17:01:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen