Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2021-07-18 17:30

AIK - Kalmar FF

Inför AIK - Kalmar FF: Låt oss skapa magi på läktarna igen
Det blir spännande att se vad Zachary Elbouzedi kan tillföra offensiven.

Inför AIK - Kalmar FF: Låt oss skapa magi på läktarna igen

AIK tar emot ett annorlunda Kalmar FF hemma på Friends Arena under söndagen. Ny match på hemmaplan och en ny möjlighet för supportrarna att hjälpa laget till tre nya poäng, det lär behövas som ett extra vapen då Henrik Rydströms gäng är ett skickligt motstånd.

Upplever en ny energi

Det är ett hemmalag med vind i seglen och med ny energi upplever jag efter vad man får kalla det en hemmapremiär senast mot Varberg. På vissa plan blev den matchen nästan perfekt då det euforiska vid ett segermål på sluttampen är svårslaget, det var något alldeles extra i luften den dagen. Den magin hoppas man få uppleva igen denna afton. 

Känslan är att det är som att en ny säsong har startats när publiken har börjat få återvända till arenorna. Det man tog för givet förr togs ifrån en och nu hoppas undertecknad att alla njuter nu varje gång man får möjligheten att se sitt kära AIK.

Angenäma problem för Bartosz Grzelak

Nu till det sportsliga, med en skadelista som krymper så börjar det äntligen bli en ordentlig konkurrenssituation om platserna i startelvan. Vi börjar i det bakre leden där Eric Kahl nu på allvar är tillbaka igen och stod för en fin insats senast precis som laget i stort. Nu kan det sjukt nog möjligen va så att han får stå åt sidan till en början mot Kalmar.

Med en frisk Alexander Milosevic tillbaka så blir det nästintill omöjligt att sätta han på bänken i min bok, vilket betyder att Mikael Lustig kliver ut på högerbacken. Erick Otieno har nog varit den bästa spelaren rakt igenom denna säsong, så han flyttar man ju omöjligen på. Återstår att se hur Bartosz hanterar denna laguttagning till dagens drabbning, vi kan bara konstatera att i försvarsleden är vi otroligt breda.

Om vi dissikerar de offensiva leden så börjar det även där spetsas till är känslan. Med en Filip Rogic på gång och ett nyförvärv i Zachary Elbouzedi så börjar det äntligen se lite spännande ut, vi får även inte glömma Saku Ylätupa som stod för en okej vårsäsong rent poängmässigt.

Det blir intressant och se om Filip Rogic är redo att starta redan nu eller om Yasin Ayari får starta igen till höger. Har ändå svårt och tro att "Zach" skulle kliva in i elvan redan trots att rapporterna säger att han ska vara redo rent fysiskt att konkurrera om platserna. 



Hoppas på denna startelva:

Budimir Janosevic

Mikael Lustig 
Alexander Milosevic 
Sotirios 
Papagiannopoulos
Erick Otieno

Bilal Hussein
Sebastian Larsson

Filip Rogic
Nicolas Stefanelli
Nabil Bahoui 

Bojan Radulovic 



Ett lurigt motstånd stundar

Senaste två matcherna mellan lagen på Friends Arena så har Kalmar vunnit båda. Ur den synvinkeln kanske skulle folk hävda att smålänningarna skulle vara ett lag AIK har svårt för, det vi måste ta i beaktning här är att det är ett helt nytt projekt som Henrik Rydström inlett.

Det är inte det klassiska Kalmar som bara kämpar och är jobbiga för motståndarna att möta. Idag strävar man att spela en så kallad attraktiv fotboll där man vill styra matcherna själva, nästan till den grad att det får ursäkta resultaten. Självklart vill Kalmar likt vilken klubb som helst vinna matcher men då förstår ni att det är ett spelande lag som kommer att anlända till Solna. Det är ett lag som tar större risker både i sitt försvarsspel och anfallsspel.

Precis som i vanlig ordning så krävs det en hundraprocentig prestation för att ta tre poäng oavsett motstånd i allsvenskan, så enkelt är det. Det här är en match AIK måste vinna för att kunna slåss om topplaceringarna. 

Hur skulle ni formera startelvan mot Kalmar och löser AIK en ny seger på hemmaplan? 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-07-18 10:25:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen