Lagbanner
Stora Valla, 2021-09-27 19:00

Degerfors - AIK

Inför Degerfors - AIK: Tre poäng är ett måste
Både Alexander Milosevic och Sebastian Larsson är avstängda denna match på grund av för många gula kort.

Inför Degerfors - AIK: Tre poäng är ett måste

Ett AIK utan flera av sina nyckelspelare ska in i elden mot Degerfors på bortaplan. Tre poäng krävs för Bartosz Grzelak och laget för att ligga jämnsides med Djurgården inför derbyt i nästa omgång.

Det är ett AIK som kommer ifrån en väldigt svag spelmässig prestation mot Kalmar. Det som oftast är i fokus är ju det som utspelar sig på planen men efter en vecka som denna så blir det sportsliga sekundärt. De här dagarna har präglats av en fruktansvärd tragedi där tre unga supportrar miste livet i en bilolycka på vägen till matchen mellan AIK och Kalmar.

I samband med detta så har verkligen fotbollen gått samman dessa dagar oavsett rivalitet eller dylikt utan alla har verkligen visat omtanke i denna svåra stund. Alla tankar går givetvis till närmsta sörjande och familj. Vila i frid pojkar, vi ses på andra sidan och där kommer vi att ses på Råsunda. 

Ett försvagat AIK

Med Alexander Milosevic och Sebastian Larsson avstängda så blir AIK kraftigt försvagade. Det är inte bara på det sportsliga planet utan också deras vinnarmentalitet som man blir av med. Dock var det ett måste att de tog sina taktiska gula kort med tanke på vilka matcher som väntar i oktober. Den som riskerar att missa derbyt vid ett gult kort idag är om Bilal Hussein skulle hamna i domarens bok. 

Om jag får spekulera i en eventuell startelva ikväll så räknar jag med att Per Karlsson kliver in istället för Alexander Milosevic och att Yasin Ayari ersätter Sebastian Larsson. Det känns logiskt och rätt ur många perspektiv. 

Vi får verkligen hålla tummarna för att Per Karlsson kan gå in och göra jobbet ikväll med all den rutin han har så borde Degerfors vara ett motstånd han kan hantera. Vi ska ha i beaktning här att han har fått skralt med speltid denna säsong så matchformen är väl det största frågetecknet om den kommer spela en stor faktor eller inte. 

Vidare till mittfältet så har man kunnat tolka på Bartosz Grzelak inför matchen mot Häcken i somras att han tycker att Yasin Ayari passar in bättre i Sebastian Larssons roll än vad Ebenezer Ofori gör. Undertecknad håller med om den uppfattningen med då jag tycker att Ayari bidrar med en helt annan aggressivitet än vad Ofori visat i sina inhopp.

Den sistnämnda har inte kommit upp i nivå denna sejour i AIK och det gör verkligen ont att se det med tanke vad man sett tidigare av honom i den svartgula tröjan. Med det sagt så ska det bli otroligt spännande att förhoppningsvis få se två egna produkter på innermittfältet ikväll i Bilal Hussein och Yasin Ayari.

Längst fram så tycker jag verkligen att Nabil Bahoui måste starta om kroppen håller för det. Nu handlar det om att vinna matchen mot Degerfors och då måste lagets mest formstarka offensiva spelare vara ute på banan. Det finns inget att spara på, det finns gått om tid till återhämtning inför derbyt kommande helg mot Djurgården. 

Trolig elva:

Kristoffer Nordfeldt 

Mikael Lustig
Per Karlsson
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Zach Elbouzedi
Yasin Ayari
Bilal Hussein
Erik Ring

Nabil Bahoui

Henok Goitom


Nikola Djurdjic är garanterat sugen på att sätta käppar i hjulet för AIK.

Degerfors krigar för sin existens i allsvenskan

Det är ett formsvagt Degerfors som väntar och man kommer senast ifrån en förlust borta mot Djurgården.  Slutresultatet blev inte vad man hoppats på såklart men det var nog otroligt viktigt att Nikola Djurdjic fick göra sina två första mål för klubben. Det är en spelare som måste producera där framme tillsammans med Victor Edvardsen om föreningen ska spela till sig ett allsvenskt kontrakt. Där får AIK verkligen se upp för att det där är två väldigt skickliga anfallare i denna serie. 

Det stora avbräcket ikväll för hemmalaget är att den mycket skickliga innermittfältaren Adam Carlén är avstängd. En spelare som de större klubbarna borde ha koll på för framtiden. 

Vilka tror ni ersätter Alexander Milosevic och Sebastian Larsson? Tror ni AIK löser en seger ikväll? 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-09-27 10:40:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen