Lagbanner
Guldfågeln Arena, 2021-09-23 19:00

Kalmar FF - AIK

Inför: Kalmar FF - AIK
Bild från tidigare möten lagen emellan.

Inför: Kalmar FF - AIK

AIK möter idag Kalmar på Guldfågeln Arena, seger för AIK och man är åter serieledare. Kalmar är ett av lagen som överraskat mest den här säsongen. Det röda laget från Småland har under Henrik Rydström blivit spelskickliga och tagit en del poäng.

Att AIK befinner sig i en fin form råder det inga tvivel om. Den senaste förlusten kom i omgång 9 mot BK Häcken. Även kvällens hemmalag, Kalmar, har en stark form där det endast kommit en förlust på de sju senaste matcherna och det mot ett bra Elfsborg. Tar man en titt på bortaresultaten AIK radat upp är det lätt att konstatera en rätt svag resultatrad. Tre vinster, två kryss och tre förluster. Visst räcker det långt med en nästintill felfri hemmastatistik, men för att nå hela vägen behövs nog det fler poäng på bortaplan.

Hur ska AIK formera anfallet?
När det har varit dags att förutspå AIK:s startelvor har det inte varit speciellt svårt, men Nabils start centralt i banan mot Göteborg gör det lite mer ovisst. Får Stefanelli fortsätta på bänken eller går Nabil ut och tar Erik Rings plats till vänster? Får Henok kanske inleda på bänken? Skulle Bartosz välja det sistnämnda vore det nog för att vila 37-årige lagkaptenen i det tajta spelschemat. Kanske vore det även så att AIK utan Henok kan sätta en snabbare och hårdare press, men frågan är om Stefanelli och Nabil skulle klara av det utan den smarte Goitom. 

Trolig startelva:
Kristoffer Nordfeldt

Erick Otieno
Alexander Milosevic
Sotirios Papagiannopoulos
Mikael Lustig

Bilal Hussein
Sebastian Larsson

Erik Ring
Nabil Bahoui
Zachary Elbouzedi

Henok Goitom


Passningsorienterat Kalmar
Det har nog inte undgått någon vilken helomvändning Kalmar FF stått för sedan Henrik Rydström tog över rodret som huvudtränare. Lovorden har haglat över klubben och Rydström då de spelar en attraktiv fotboll. Problemet för mig är bara att det inte alltid är så attraktivt. Tittar man på matchen som spelades mellan lagen på Friends där det blev 2-0 till AIK så hade Kalmar 66% i bollinnehav utan att skapa någonting alls egentligen. 

Den skicklige Oliver Berg som gjort sju mål under säsongen är Kalmars bästa offensiva spelare. Senast mot AIK försvann anfallaren, som har en tendens att droppa ner på mittfältet, och Kalmar spelade i princip helt utan anfallare. Problemet för AIK ifall Berg faller ner i banan är just att bollen blir än svårare att få tag i. Skulle det bli så att just detta sker blir det intressant att se hur AIK reagerar. Kommer en mittback följa med Berg? Låter man honom vara? 

Det blir naturligtvis extra viktigt för AIK att ta tre poäng då både Djurgården och Malmö lyckades krångla till sig samtliga poäng under gårdagen

Vad tror ni om matchbilden? Vad blir extra viktigt att lyckas med? Hur vill ni se AIK ställa upp?

Filip Barkman2021-09-23 11:04:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen