Lagbanner
Eleda Stadion, 2021-10-27 19:00

Malmö FF - AIK

Inför MFF - AIK: Bombardemang att vänta
Sebastian Larsson och AIK är redo för strid.

Inför MFF - AIK: Bombardemang att vänta

Det är återigen dags att bemöta bortaspöket. Ny toppmatch väntar nere i Malmö där AIK alltid haft förtvivlat svårt att vinna.

Det är ett AIK som kommer ner till Skåne med en otroligt viktig trepoängare i ryggen. Nu väntar säsongens tuffaste match mot regerande mästarna, de himmelsblå. Som vi alla svartgula vet så har vi alltid haft svårt för att vinna borta mot Malmö. Det har inte skett sedan den 17:e augusti 1996.

Malmö kommer senast ifrån ett oväntat poängtapp borta mot Varberg. De ska nog vara glada för att det ens blev en poäng in på kontot. Så med anledning av detta plus en infekterad rivalitet med AIK kommer medföra en hejdundrande anstormning första kvarten som vi verkligen får se upp för.

Hur ersätter man Mikael Lustig?

Som bekant så får vi klara oss utan våran enda naturliga högerback ikväll då Mikael Lustig är avstängd. AIK kommer ju naturligtvis inte kunna ersätta honom rakt av utan att få röra om lite i laget.

Personligen tror jag inte att ett formationsskifte är aktuellt som vissa supportrar har ropat efter i dagarna. Har svårt och tro att Bartosz Grzelak i slutet på en säsong skulle ändra allt för mycket. 

Vad jag får gissa så står det emellan två spelare som får kliva in. Det är Filip Rogic eller Ebenezer Ofori, där den sistnämnda värvades som ytterback till AIK när han kom den första vändan till klubben. Om ghananen skulle starta så får helt enkelt Erick Otieno flytta över till en högerback och så får Ebenezer Ofori ta vänsterbackspositionen. 

Dock tror ändå undertecknad att det kommer bli Filip Rogic som ersätter Mikael Lustig. Känslan är att Rogic är en spelare som Bartosz litar på väldigt mycket. Man vet ju lite vad man får i Rogic med sin arbetskapacitet och inställning i en match som denna.

Trolig elva

Kristoffer Nordfeldt 

Filip Rogic
Alexander Milosevic 
Sotirios Papagiannopoulos
Erick Otieno

Zachary Elbouzedi
Bilal Hussein
Sebastian Larsson
Nicolas Stefanelli 

Nabil Bahoui

Henok Goitom


 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-10-27 09:30:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen