Lagbanner
Arena Oskarshamn, 2021-02-20 15:00

Oskarshamns AIK - AIK

Inför Oskarshamns AIK - AIK: Dags att ta cupen på allvar
AIK inleder cupspelet utan sin huvudtränare Bartosz Grzelak på bänken.

Inför Oskarshamns AIK - AIK: Dags att ta cupen på allvar

På lördag är det dags för AIK att inleda tävlingssäsongen. Laget ska ta sig till Småland för en första drabbning mot Oskarshamns AIK.

Det är ett AIK som kommer ifrån ett ganska så bra genrep mot Elfsborg föregående helg, seger 1-0 mot ett av förra säsongens bästa lag var ett bra kvitto inför svenska cupen. Kan AIK fortsätta bygga vidare på det man visade upp i den första halvleken främst så kan lördagens match bli riktigt rolig att se. 

Återigen så kommer AIK gå ut och spela utan Bartosz Grzelak på tränarbänken, covid-19 i familjen stoppar honom från det. I hans frånvaro så delar assisterande tränarna Andreas Janmyr och Sean O'Shea på ansvaret denna match, i slutändan ska inte det avgöra hur den här uppgiften ska sluta. 

Ska AIK ta cupen på allvar för en gångs skull? 

Det är en större nyckelmatch mot Oskarshamn än vad folk kanske tänker inför, det finns inte utrymme att slarva bort poäng när endast ettan går vidare från gruppen. Vi alla vet att en av våra största antagonister finns med i våran grupp i Hammarby så det kommer i princip krävas att vi går rent innan sista matchen mot dem. 

Man kan tycka vad man vill hur kul eller viktigt det är för oss supportrar med spel i Europa men vi får inte glömma bort hur stor intäktskälla det kan vara till våran ganska så sargade ekonomi vi hamnat i. För svenska klubbar så är det stora försäljningar av spelare eller att gå långt i Europa som kan förbättra de ekonomiska förutsättningarna snabbast, därför tycker jag att det får vara slut med att bara snacka om hur viktig cupen är varje år och istället visa på planen att vi verkligen vill vinna den. 


En spelare att ha fokus på denna match: Bilal Hussein

Det är läge för Bilal Hussein att på allvar ta kliv denna säsong och verkligen slå igenom. Nu har han funnits på tillväxt i ett par säsonger, det är nu han ska göra platsen till sin. Han har stundtals kanske varit AIK:s bästa spelare på försäsongen så det ser ut som att han till en början kommer starta på det centrala mittfältet. 

AIK och även Bilal personligen står snart inför ett vägskäl då hans kontrakt går ut efter säsongen. Antingen så får man förlänga hans avtal och satsa på honom eller så får man helt enkelt släppa honom i nästa fönster. 
 

Trolig elva: 4-3-3 (om ingen ny skada dyker upp) 

Budimir Janosevic 

Mikael Lustig
Sotirios Papagiannopoulos
Per Karlsson
Eric Kahl

Bilal Hussein
Sebastian Larsson
Filip Rogic

Erik Ring 
Bojan Radulovic
Tom Strannegård

Hur tror ni AIK formerar sin startelva mot Oskarshamn och vad tänker ni kring Bilal Hussein?

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-02-20 06:53:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen