Lagbanner
Studenternas, 2021-08-16 19:00

Sirius - AIK

Inför Sirius - AIK: Inte läge för en baksmälla
Nicolas Stefanelli brukar trivas mot Sirius.

Inför Sirius - AIK: Inte läge för en baksmälla

Även om man aldrig kan sluta njuta av en derbyseger så är det nu dags att blicka framåt. Nu väntar Sirius på bortaplan och vid en eventuell seger där så blir AIK att räkna med i guldstriden.

Det har ju funnits värre veckor än denna kan man ju lugnt säga. Det är ett AIK som börjat få maskineriet att trumma igång, nu fick man se i derbyt vad vi kan få ut av den här spelartruppen när allt stämmer. Det finns kvalité och sparkapital så det blir över. 

Nu väntar ett lurigt möte mot Sirius, som i vissa matcher har visat att man har en fin högstanivå i sitt spel. Det som kanske gör att skon klämmer för hemmalagets del är att lägstanivån inte är så hög.

Det är inte Sirius som är det mest luriga med det här mötet, utan det är bara AIK själva som kan sätta käppar i sitt egna hjul i min värld. Gör AIK jobbet här så ska det bara innebära tre poäng hem till Solna.

Den stora utmaningen efter en sådan urladdning som det var förra veckan mot Djurgården är att fortsatt ha fötterna på jorden och inte tappa fotfästet. 


Ska Kristoffer Nordfeldt in direkt i hetluften?

För mig är det glasklart. Känner han sig själv fysiskt redo för att spela så ska han helt enkelt spela, han är inte värvad för att sitta på bänken i AIK. Finns supportrar som säkert bollar upp då att han inte spelat match på ett tag men jag tycker inte att det argumentet håller på samma sätt när det gäller en målvakt.

Dessutom ska vi lägga till att han har ju oftast agerat reservmålvakt i sina klubbar så han är van med att bli inkastad från ingenstans. Det är Sveriges nästbästa keeper vi fått in så det är inget snack att han ska stå alla matcher från och med nu. 

Är det en ny allsvensk debutant att vänta? 
Med Erick Otieno avstängd så är väl det största frågetecknet inför den här matchen vem som ska ersätta honom på vänsterbacksplatsen? Efter ett lyckat utlån med många nyttiga matcher på seniornivå så kallades Rasmus Bonde tillbaka från Sandviken under denna sommar när Eric Kahl såldes till Danmark.

Ännu en talang som AIK producerat i akademin och vad det jag sett så tror jag att det här kan bli något riktigt spännande att tillgå framöver. Undertecknad skulle inte vara främmande till att få se honom kliva in i startelvan mot Sirius ikväll. Det har även rapporterats i dagarna enligt säkra källor att Rasmus Bonde dessutom ska få ett förbättrat avtal. 



Förutom att Erick Otieno är avstängd och måste ersättas så vill jag se exakt samma lag som slog Djurgården i derbyt senast. Ser ingen anledning att ändra för mycket på ett vinnande lag. 

Elvan jag vill se: 

Kristoffer Nordfeldt 

Mikael Lustig
Alexander Milosevic
Sotirios Papagiannopoulos
Rasmus Bonde

Zachary Elbouzedi
Bilal Hussein
Sebastian Larsson
Filip Rogic

Nicolas Stefanelli
Henok Goitom

Tror ni AIK löser tre pinnar i Uppsala och vill ni också se Rasmus Bonde från start?

Arvid Franzen@franzen_arvid2021-08-16 09:06:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen