Lagbanner
Intervju med Bilal Hussein efter Häcken "Vi snackar om att vi vill vara med där uppe och fajtas, men inget om guldet"
Bild på Bilal från tidigare under säsongen.

Intervju med Bilal Hussein efter Häcken "Vi snackar om att vi vill vara med där uppe och fajtas, men inget om guldet"

I söndags vann AIK matchen mot Häcken med 2-1. Bilal Hussein var nöjd med sin insats, sitt mål och sin vikarierande mittfältskollega Ayari. – Sebastian sa dagen innan att jag måste ta ansvar och prata mycket med Yasin.

Efter segern och säsongens första mål var mittfältaren naturligtvis nöjd och upprymd. Lovorden haglade även över Ayari från Bilal.

– Jag fick en bra träff, det var skönt att göra mitt första mål och en viktig seger för laget också. Jag och Ayari snackade mycket innan om att vi ville göra det här till vår match och kontrollera den som vi gjorde idag. Det var kul att spela med honom. Yasin är en mycket bra spelare. Han är mogen för sin ålder, springer mycket, bra med bollen och han stod för en bra insats idag, säger Hussein.

Vad är den största skillnaden med att spela bredvid Ayari kontra Sebastian?
– Med Sebbe kommer rutin, han hjälper mig mycket och idag fick jag ta ansvaret. Sebastian sa dagen innan att jag måste ta ansvar och prata mycket med Yasin, något jag tycker jag gjorde, säger Bilal.

Bilal gläds även åt att det mot Häcken var ett mittfält med tre spelare som gått från U till A i startelvan och lyfter även de som gör jobbet inom klubbens akademier.

– Det var såklart kul med spelare som gått från U till A, men det var inget jag tänkte på innan eller under matchen. Vi är mogna, vi spelar och vill visa upp oss. Det är bra ledare i ungdomsleden som gör att vi är väl förberedda när vi tar steget upp, säger Hussein.

Sin egna säsong är mittfältaren nöjd med och trycker på vikten av att få spela på sin riktiga position.

– Jag tycker jag gjort det bra, med samtliga jag spelat med. Jag har fått ut det mesta och det är jag glad över. Tidigare säsonger har jag spelat som wingback och ytter där jag inte fått ut det mesta. Bartosz har gett mig ett stort förtroende och jag har gjort det bra hittills, men jag kan mer, säger han.

Nu är ni med i toppen, snackas det om guld på Karlberg?
–Inte så mycket faktiskt. Vi tar en match idag, Örebro på lördag är där fokuset ligger. Vi snackar om att vi vill vara med där uppe och fajtas, men inget om guldet.

Hur mycket följer du de andra topplagens matcher?
– Inte alls, det är bara Premier League och kanske resultaten från allsvenska matcherna efteråt, avslutar Bilal.

Hur skulle ni betygsätta Bilals säsong? Är det en blivande storförsäljning för AIK? 

Filip Barkman2021-08-25 09:34:06
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen