Lagbanner
Intervju med Filip Rogic: ”Vill göra fler poäng och bidra mer i offensiven”
Filip Rogic blir en viktig bricka i AIK:s anfallsspel denna säsong.

Intervju med Filip Rogic: ”Vill göra fler poäng och bidra mer i offensiven”

På lördag ställs AIK mot AFC Eskilstuna på hemmaplan. En klubb som Filip Rogic representerat tidigare, han får bland annat dela sina tankar kring senaste matchen mot Oskarshamn men även få blicka framåt.

När AIK krisade som mest under förra säsongen så värvades fyra spelare in i truppen för att försöka rädda allt ifrån att bli en katastrof. En av dem var Filip Rogic som anlände ifrån ett tufft äventyr i Ryssland. Som ni alla vet vid det här laget så lyckades han och laget att lösa de grundläggande målen för föregående säsong, att hänga kvar.

Nu är det en ny säsong med ett AIK som ska ta ny fart mot toppen igen. En av spelarna som ska leda detta lag och bidra med ännu mer poäng framåt är Filip Rogic, därför tyckte jag att det var dags att slå en signal till honom och kolla hur statusen ligger till. 

Hur känns den personliga formen just nu? 
– Den känns bra, det går ju inte att jämföra med förra året när jag kom till AIK när jag inte hade tränat med något lag på sex månader. Så nu känns det ju såklart bra med en riktig försäsong i benen. Nu fick jag ju även mina första nittio minuter i kroppen senaste matchen så jag förväntar ju mig att formen bara kommer bli bättre och bättre nu framåt.

Vad vill du utveckla och bidra med mer denna säsong? 
– 
I Ryssland fick jag spela mest som en defensivt sittande mittfältare till skillnad mot här i AIK. Jag känner att jag vill komma tillbaka den gamla offensiva Filip som jag var innan jag lämnade Sverige, göra fler poäng helt enkelt och komma till fler lägen. Så jag vill absolut bidra mer i offensiven men även fortsätta jobba hårt i det defensiva. Mina styrkor är ju att jag är bra i båda ritningarna. 


Vinst mot Osharshamn viktigt såklart men prestationen kanske inte var exakt som ni tänkt kanske, vad tänker du kring den senaste matchen? 
– 
Såklart det viktigaste var att vi vann. Sen är det ju så att vi hade kunnat göra det lättare för oss själva genom att sätta dit någon boll till framåt. Istället så gör dem mål på frispark ganska så tätt efter vårat andra mål, det ger dem ju energi att jaga vidare och tro på det. Sånna här matcher är alltid tuffa, det visste vi på förhand så vi tar med oss det att vi vann iallafall.

Vad har du för tankar inför nästa match mot AFC Eskilstuna? 
– 
Det blir ett hack upp i kvalité av motstånd, det är vi förberedda på. Men nu är vi tillbaka hemma på Friends så det är inga konstigheter, vi ska vinna matchen. Vi vet att vi måste vara bättre både i det defensiva och det offensiva än senast mot Oskarshamn till den här matchen. 


 

Vilka förväntningar har ni på Filip Rogic denna säsong? 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-02-26 12:05:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen