Lagbanner
Officiellt: Jesper Ceesay lämnar AIK
Jesper Ceesay är klar för IFK Norrköping

Officiellt: Jesper Ceesay lämnar AIK

AIK är överens med IFK Norrköping om en övergång för mittfältaren Jesper Ceesay, 21.

Jesper Ceesay anslöt till AIK i december 2021 från Brommapojkarna. Mittfältaren har haft svårt att ta en ordinarie plats och nu bekräftar klubben att man är överens med IFK Norrköping om en övergång.

– Jesper har inte fått den speltid som han önskat eller den utvecklingen som han vill. Vi har då haft en dialog med Jesper och de runt honom och till slut så hamnade vi i den här lösningen. Vi hade gärna sett Jesper kvar i AIK-tröjan över tid, men just nu matchade inte Jespers ambitioner med det AIK kan erbjuda, säger VD:n och tillförordnade sportchef Manuel Lindberg till klubbens hemsida.

Enligt AIK:s hemsida får klubben mellan 0-2,5 miljoner kronor för 21-åringen. Totalt blev det 16 tävlingsmatcher i den svartgula tröjan varav fyra från start.

Mittfältaren själv verkar nöjd över flytten.

– Norrköping har alltid spelat en väldigt fin fotboll. Det är en toppklubb och jag hoppas att jag kan bidra till att vi kan komma tillbaka dit, säger han till Norrköpings hemsida

Kontraktet är påskrivet till 2025. 

En märklig övergång
Personligen tycker jag det är väldigt tråkigt att Ceesay lämnar. Han är ung och det få gånger han har spelat han stått för lovande prestationer. Dessutom bidrar han med egenskaper som Gnaget saknar på det centrala mittfältet. 21-åringen har bra längd, fysik och styrka och jag hade absolut kunnat se honom spela i en defensiv mittfältsroll i matcher där AIK behöver spela mer försvarsinriktat. I dagsläget är det endast Aboubakar Keita som har liknande kvaliteter, men han har en del att bevisa efter insatsen mot Hammarby.

Samtidigt förstår jag övergången ur Ceesays perspektiv. Han är ung och vill spela så mycket som möjligt. De möjligheterna är betydligt större i Norrköping. Nu riskerar vårt centrala mittfält att bli väldigt offensivt balanserat och det oroar mig. Det kan funka bra i matcher där AIK ska vara bollförande och styra spelet. Men när matchbilden blir mer fysisk och AIK inte har samma övertag finns risken att mittfältet kommer väga för lätt. Ceesay fick aldrig riktigt chansen att bevisa sig i den svartgula tröjan och det är såklart tråkigt.

Är det rätt beslut av AIK att sälja Ceesay? Är Norrköping ett bra steg för honom?
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-03-21 17:50:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen