Lagbanner
Samuel Brolin om konkurrenssituationen i AIK: ”Gäller att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det"
AIK:s målvakt Samuel Brolin blev i januari utlånad till AC Horsens

Samuel Brolin om konkurrenssituationen i AIK: ”Gäller att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det"

I januari blev det officiellt att AIK på nytt lånar ut Samuel Brolin, 22. För SvenskaFans berättar målvakten om konkurrenssituationen i Gnaget, framtiden och tankarna om AIK 2023. – Det är klart det är lite frustrerande, men det gäller att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det, säger han till sajten.

Samuel Brolin, 22, har tillhört AIK sen han var 15 år men trots det har han inte gjort en tävlingsmatch för A-laget. Målvakten har varit utlånad till Vasalund, Akropolis och två sejourer i Mjällby. Trots att han imponerade under tiden i Mjällby blev Brolin i januari utlånad till danska liganian AC Horsens.
 

– Det är ju en speciell konkurrenssituation i AIK med Kristoffer Nordfeldt som tydlig förstamålvakt och Budimir Janosevic som nyligen har förlängt sitt kontrakt. När jag återvände från Mjällby har jag och klubben haft en tydlig dialog där jag har sagt vad jag och de har varit tydliga med vad de har för planer för mig. Sedan dök den här möjligheten med Horsens upp och det blev en bra lösning för alla, säger Brolin till SvenskaFans.

Brolin fortsätter:
 –  Jag är i ett skede i min karriär där jag vill spela så mycket som möjligt och tyvärr finns inte de möjligheterna i AIK i dagsläget. Då får man acceptera situationen och försöka göra det bästa av det.

Varför föll valet på Horsens?
 – Horsens är en familjär klubb, lite likt Mjällby. Sen är den danska ligan ett steg uppåt och ger mig bra möjligheter till att visa vad jag går för.

Den danska klubben har nyligen varit på ett träningsläger i Turkiet där de laddade upp inför återstarten av den Superligan i mitten av februari.  Brolin startade träningsmatcherna mot Partizan Belgrad och Zorya Luhansk och höll nollan i båda matcherna.

Brolin om att inte få chansen i AIK: ”Tjänar ingenting på att tycka att allt suger”

Trots att Brolin hittills inte fått chansen i AIK, kunde läget kunnat varit annorlunda om inte Nordfeldt hade skrivit på sommaren 2021, enligt 22-åringen.

 – Jag hade gjort det bra i Mjällby under våren så AIK var sugna på att ta tillbaka mig och var tydliga med att de ville satsa på mig som förstamålvakt. Men Mjällby var tydliga med att de vill behålla mig säsongen ut och samtidigt fick AIK möjligheten att plocka in Nordfeldt, vilket förändrade situationen. Jag fick helt enkelt acceptera villkoren som de var och jag har full förståelse för AIK:s agerande

Men känner du någon frustration kring att du, trots bra prestationer i de andra klubbarna du tillhört, aldrig får chansen i AIK?
 – Det är klart att det är lite frustrerande, men samtidigt tjänar jag ingenting på att vara sur och tycka att allt suger. Fotbollskarriären går inte alltid som planerat och det är bara att bita i det sura äpplet och göra det bästa av det, säger Brolin till SvenskaFans.

Låneavatalet med Horsens sträcker sig till juni och enligt AIK:s hemsida finns även en köpoption inskriven.
 – Som läget är just nu har jag svårt att se mig stanna i Horsens under en längre tid. Deras förstemålvakt är som sagt skadad just nu och när han är tillbaka vet jag inte hur min position i klubben kommer se ut.

Kan framtiden finnas i AIK?
 – Just nu är mitt fokus på Horsens och att prestera där. Vad som händer i sommar får jag ta ett beslut om då. Mitt kontrakt går ut i december 2023, så läget är lite oviss. Jag känner fortfarande att AIK tror på mig men med tanke på min situation och konkurrenssituationen i Gnaget, får man se över sina möjligheter.

Brolin bekräftar: ”Brännström ville ha kvar mig”
En person Brolin känner bra sen tidigare är AIK:s nye huvudtränare Andreas Brännström. Duon lärde känna varandra i Mjällby under förra säsongen och har en bra relation till varandra, enligt målvakten.
 – Jag och ”Brännan” har pratat mycket sen han blev klar för AIK. Han var tydlig med att han ville ha kvar mig och ha tre bra målvakter, vilket jag förstår. Men ”Brännan” har också förståelse för att jag ville ta den här möjligheten med Horsens, säger Brolin till SvenskaFans.

Hur tät dialog kommer du ha med AIK under utlåningsperioden?
 – Tidigare år har det varierat, men jag har alltid haft en bra relation till målvaktstränaren Kenny Stamatopoulos och vi har haft regelbundna avstämningar. Nu känner jag Brännström bra sen tidigare så vi kommer nog prata en del.

Att 22-åringen tror mycket på den fördetta Mjällby-tränaren råder det inga tvivel om. När SvenskaFans frågar om vad han tror om AIK 2023 är han positiv.
 –  Jag tror det kommer bli mer fart och fläkt under Brännström och inte så mycket ”död possession” och rulla runt bollen i backlinjen. Det kommer vara ett mer framåtlutat AIK och jag tror det kommer bli ett spännande år för alla svartgula, avslutar Brolin.

Vad tror ni om framtiden för Brolin i AIK?

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-02-09 15:00:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen