Lagbanner
Silly Season med Viktor Lundberg: ”Jag har pratat med AIK”
Viktor Lundbergs debut i allsvenskan borta mot BP 2009 är ett minne man sent kommer att glömma.

Silly Season med Viktor Lundberg: ”Jag har pratat med AIK”

Under dessa pandemitider är det många spelare som sitter utan kontrakt. En av dem är Viktor Lundberg, från guldlaget 2009. Ryktena om en återkomst till AIK har florerat sedan hans kontrakt med Häcken löpte ut. – AIK kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Lundberg.

Ett av många rykten har varit att Viktor Lundberg skulle vara på tapeten för AIK, hans kontrakt med Häcken löpte ju ut i vintras som ni alla säkert vet. Det kändes som att det var läge att slå en signal till Viktor och kolla hur statusen är i dagsläget. 

Hur är läget Viktor och hur går det med träningen? 
– Jo men det är bra får jag ändå säga. Jag har försökt hålla igång så bra jag har kunnat här under vintern, just nu tränar jag med Häcken. 

Har du suttit som Bosman förut och märks det någon skillnad att vara det nu under dessa tider med den pågående pandemin? 
– Ja, jag var ju Bosman efter min tid i Danmark. Det märks tydligt att klubbarna är mer fundersamma och tänker en extra gång innan de tar sina beslut.

Har du fått några konkreta förslag att ta ställning till och vad är du öppen för?
– Ja, jag har haft förslag som jag har tackat nej till från utomlands främst där allt inte helt har klaffat för att det ska kännas perfekt. Jag är öppen för både att stanna kvar här i allsvenskan för att det är en riktigt fin liga med allt vad den innebär men jag är även öppen för ett äventyr utomlands.

Klubbarna har ju ändå dragit igång med sina försäsonger nu, hur mycket tålamod och is i magen har du innan du känner att du vill ha klart med en ny klubb? 
– Jag har väl ingen större stress, det viktigaste är att det ska passa både mig och min familj främst. När det faller på plats kommer resten komma av sig självt. Sedan ska man inte glömma att säsongen är lång men absolut kommer det något som känns bra så kör vi. 

Skulle du vilja spela i AIK igen och har du haft någon kontakt med Henrik Jurelius?
– Det är klart jag har ju varit ganska så öppen med det tidigare att AIK alltid kommer att ha en speciell plats i mitt hjärta. Man är ju uppvuxen i Solna och har spelat i AIK under min uppväxt. Det ända jag kan säga är att jag har pratat med AIK men mycket mer än så kan jag inte säga just nu, så vi får se vad som händer. 

Hur mycket saknar du AIK?
– Såklart att man längtar hem när jag har varit iväg nu ett tag och min familj är ju från Solna. Jag saknar alla supportrar och alla runt klubben. Det är fotboll det handlar om och allt måste stämma för båda parter för att det ska bli något. Absolut hade det varit kul att spela i AIK nu eller i framtiden igen, jag hoppas på det bästa för båda. 

Om vi utgår från att det inte blir något mer framträdande i AIK, vilket är ditt bästa minne?
– Jag har väldigt många fina minnen från min tid i AIK så det är svårt att välja ett. Klart att få göra sista målet i allsvenskan på Råsunda står ganska högt fortfarande. Att vi tog oss vidare in i Europa League och även när vi vann guldet 2009 såklart men som du märker så är det många fina minnen. 


Tror ni att det blir någon återkomst till AIK för Viktor Lundberg? Skulle ni vilja att AIK plockar hem honom?

 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-02-04 16:24:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen