Lagbanner
Spelarbetyg: AIK 1–1 Kalmar FF
Abdussalam Magashy fick högst betyg av samtliga AIK-spelare i matchen mot Kalmar.

Spelarbetyg: AIK 1–1 Kalmar FF

Trots ett stort spelövertag lyckades AIK inte vinna på hemmaplan mot Kalmar. När gästerna från Småland tog ledningen såg det mörkt ut. Men Gnaget lyckades tillslut kriga sig tillbaka och rädda en poäng, tack vare ett fint förarbete av Victor Andersson och en påpasslig Abdussalam Magashy.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 2 
Svagt ingripande på Kalmars ledningsmål där han inte lyckas boxa undan bollen, vilket gör att Saetra kan nicka in den i öppet mål. Därefter revanscherar sig AIK-målvakten någorlunda när han räddar ett par halvchanser från Kalmar. Nära underkänt men räddningarna på slutet höjer betyget till godkänt.

Rui Modesto: 2
Väldigt nyttig i det offensiva spelet där han konstant har ett övertag på sin kant. Gillar även att portugisen vågar gå på avslut när han får läge, då Modesto har en godkänd bössa. Defensivt finns det fortsatt en del att jobba på då portugisen hamnar ur position ett flertal gånger. En lösning kan vara att flytta upp honom som ytter.

Robin Tihi: 2
Högt och lågt från AIK-talangens sida. Gör mycket positiva saker med boll har en säker passningsfot. Dock är han skakig i försvarsspelet och flertalet gånger lyckas Kalmar dribbla sig förbi Tihi och ta sig in i straffområdet. 

Sotirios Papagianopoulos: 3
Bäst i backlinjen idag. Står för ett gediget arbete i defensiven och täcker upp ytor som Tihi och Haliti lämnar efter sig när de fyller på i offensiven. Gör ett antal viktiga brytningar och spelar uppoffrande. 

Jetmir Haliti: 1
Får mycket boll i uppspelsfasen men tyvärr brister det rejält i beslutsfattningen.  Passar ofta bollen alldeles för sent eller inte alls vilket leder till bolltapp. Alldeles för mycket felbeslut för att Haliti ska kunna kvittera ut ett godkänt betyg.

Bilal Hussein: 1 
Inledningsvis fick mittfältaren en relativt offensiv roll där han hamnade högt upp i banan. Dock lyckades han inte uträtta särskilt mycket. Feg i passningsspelet och orsakade frisparken som föranledde Kalmars ledningsmål. Inte Bilals sämsta insats i AIK-tröjan, men inget som tyder på att den nedåtpekande formkurvan kommer att vända.

Aboubakar Keita (Ut 73): 1 
Slog bort flera långbollar och passingskvalitén överlag var alldeles för svag. Kändes trög och orörlig matchen igenom. Finns en del att jobba på för Keita.

Jimmy Durmaz (Ut 57): 3
En positiv insats av Durmaz idag. Slår flera nyckelpassningar som leder till farliga målchanser. Är väldigt nyttig i uppspelsfasen då han slår bollen på öppnande ytor som Magashy och Modesto kunde löpa på. Otroligt olyckligt att Durmaz tvingades utgå i inledningen av den andra halvleken och förhoppningsvis är det inget allvarligt. 

Abdussalam Magashy (Ut 89): 4
Involverad i det mesta som AIK skapar i offensiv väg. Har en cyckelspark i ribban, skapar straffen och blir målskytt. En mycket bra dag på jobbet för Magashy som skapade stora problem för Kalmar-försvararna med sina löpningar in i straffområdet.

Omar Faraj: 1
Syndabock när han slår en minst sagt svag straff som Friedrich i Kalmar-målet räddar. I övrigt en rätt osynlig insats av Faraj som inte alls kommer upp i nivå.

Taha Ayari ( Ut 74) : 2
Frisk fläkt i offensiven. Vågar utmana och ställer till problem för Kalmars backlinje och drar på sig flera frisparkar. Bör få chansen framöver.

Inhoppare:

Abdihakin Ali (In 57): 2
Godkänd debut i den svartgula tröjan för Ali. Gör inget spektakulärt men visar att han är trygg med bollen och gör det bra i sin låga utgångsposition på mittfältet.

Vincent Thill (In 73): 2
Bidrar med fart och kreativitet till anfallspelet. Har ett par fina kombinationer med Modesto. Är nära på att bli målskytt när han skjuter ett tungt skott som Friedrich räddar. 

Victor Andersson (In 74): 3
Snacka om att ta för sig! 18-åringen kom in med energi och visade noll respekt för motståndet. Gång på gång tog han sig förbi sin försvarare och tog sig in i straffområdet. Ligger bakom kvitteringsmålet när han kombinerar fint med Magashy. Victor Andersson visade på allvar att han vill vara med och konkurrera om en startplats framöver.

Zack Elbouzedi (In 89): Spelade för kort tid för att betygsättas.


Vad är era tankar om dagens match? Håller ni med om betygen? Vem var bäst i AIK?



 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-06-04 21:46:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen