Lagbanner
Skytteholms IP 1, 2023-03-06 19:00

AIK - Varbergs BoIS
3 - 0

Spelarbetyg: AIK - Varberg

Spelarbetyg: AIK - Varberg

AIK vinner stabilt mot Varberg och går segrande ur sin grupp. Nedanför kommer individuella betyg på spelarnas insats.

Nordfeldt: 2
Får en händelsefattig match, men ger lugn och ro i backlinjen med sitt fina fotarbete och sina pricksäkra insparkar. Gör en riktigt fin räddning under andra halvlek.

Haliti: 4
En frisk fläkt på planen och en typ av mittback som kommer vara ett farligt vapen för oss i år. Farten vi får på vår vänsterkant med Haliti och Otieno ger oss rejält med möjligheter, där samarbetet idag var på topp med överlappande löpningar. Sätter 2-0 målet och är bland de bästa på planen. Får Haliti hålla sig skadefri bara kan han mycket väl få revansch i år jämfört med förra sejouren i AIK.

Papagiannopoulos: 3
Får ta ett rejält defensivt ansvar i och med den 3-backslinje AIK ställer upp med, där dessutom Varberg bjuds på stora ytor när Haliti flera gånger går upp i banan. Städar undan och håller sig rätt i positionen hela matchen.

Miloševic: 3 (ut 82)
Är stabil på sin vänsterkant. Varberg försökte majoriteten av sina anfall på sin högerkant, men de gånger de kom upp på vänsterkanten hände de inte särskilt mycket då Milosevic hade stenkoll på läget. Är dominant de få gånger han hamnar i luftduell.

Otieno: 4
Visade sin ”turbosida” idag där han springer igenom allt med sin låga tyngdpunkt. Gör en assist, även om inläggen fortfarande har mer att önska. Men nog väl var det kul att se tendenser av den Otieno som dominerade Allsvenskan 2021.

Hussein: 3
Har länge nu fått kritik för bristen av poängproducerande, men får göra 1-0 målet direkt. Spelar med självförtroende och vågar allt mer slå de passningar igen som bryter mark. Har ett fint fungerande samarbete med Durmaz där båda två sög åt sig majoriteten av andra bollar idag.

Fischer: 3
Har mycket energi och verkar vilja vara delaktig i allt på planen. Möjligt att han inte kom upp i samma nivå som de tidigare 2 matcherna, men kvalitén är fortsatt hög. Ingen tvekan om att Fischer kommer dominera i årets Allsvenskan.

J. Durmaz: 4 (ut 88)
Har verkligen börjat visa sina kvalitéer och hur väl han passar in som en sittande mittfältare. Är överallt i hela banan, och tar sitt ansvar både offensivt och defensivt. Det har lämnats stora hål i och med Larssons utträde ur AIK, och ingen vet hur väl Durmaz kan fylla denna plats. Men efter dagens insats råder det ingen tvekan om att Jimmy Durmaz är en startspelare i AIK 2023.

Modesto: 3
Gör bra avvägningar mellan sitt offensiva- och defensiva spel. Har flera kombinationer och kommer förhoppningsvis fortsätta hålla en bra nivå under säsongen.

Faraj: 2 (ut 75)
Kommer inte upp i nivå. Är näst intill osynlig första halvlek, och får inga bollar alls att jobba med. Blir mer involverad i andra halvlek, men saknar skärpan idag. Kommer bland annat fri med Varbergs målvakt som resulterar i ingenting. Gör visserligen assisten till 2-0 målet, men uträttar annars inget mer.

Guidetti: 3 (ut 87)
Fanns tendenser av frustration under matchen. Guidetti har oerhört höga krav på sig själv och det märks med tanke på kroppsspråket när det inte går hans väg. Söker boll konstant och rör sig till bra lägen hela tiden, samtidigt som han verkar ha funnit sin lekkamrat i form av Fischer. Oerhört viktigt att Guidetti får smälla in 3-0 målet mot slutet.

Inhoppare:
Thill (In 75)
Tihi (in 82)
Kabuye (in 87)
Ceesay (in 88)



 

Andreas Ristare2023-03-06 21:18:29
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen