Lagbanner
Spelarbetyg: AIK – Västerås SK
John Guidetti hade en tung eftermiddag, när AIK endast fick oavgjort mot Västerås.

Spelarbetyg: AIK – Västerås SK

AIK lyckades inte besegra Västerås och premiären av Svenska Cupen blev en besvikelse. Men trots en underkänd kollektiv insats fanns det några ljusglimtar.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 2
Gör två starka räddningar i inledningen när Västerås pressar AIK.  I övrigt en rätt sysslös eftermiddag för Nordfeldt.

Robin Tihi: 3
Trygg med spelet med fötterna och byggde vidare på de fina försäsongsformen. Intressant att AIK-talangen fick en hög utgångsposition när AIK hade bollen, vilket gjorde att Tihi stod för flertalet offensiva aktioner. Helt klart bäst i trebackslinjen idag.

Sotirios Papagianopoulos: 2
Såg inledningvis skakig ut och hade stora problem med Västerås presspel. Slog bort en del passningar. Nära en etta men en något bättre andra halvlek höjer betyget.

Jetmir Haliti: 1
Kanske lite hårt med ett underkänt betyg, men Halitis insats lämnar mer att önska. Slarvig i passningsspelet och kändes obekväm när han fick bollen. När motståndet blir bättre kan den här typen av misstag bli mer kännbara.

Rui Modesto: 2
Mycket lovande insats från Modesto. Offensivt utmanade han och tog sig flera gånger in i straffområdet. Visade prov på en fin teknik och bra speed, något som kommer bli nyttigt framöver. Defensivt hade han lite problem med positionsspelet, vilket gjorde att mittbackarna fick hjälpa portugisen. Det märks att Modesto mestadels spelat ytter i Finland, men kan han slipa till de defensiva egenskaperna kommer det bli en succévärvning.

Jesper Ceesay: 3
Tog den defensiva rollen på mittfältet och skötte den alldeles utmärkt. Trygg i passningsspelet och vann mycket närkamper. Ceesay visar att han på allvar vill vara med och konkurrera om en startplats i år. 

Vincent Thill: 3
Den kreativa kraften på AIK:s mittfält. Vågar utmana och skapar mycket på egen hand. Det man kan klaga på är fortsatt slutproduktionen. Men fortsätter Thill såhär kommer poängen att börja trilla in.

Bilal Hussein: 1
Osynlig insats från Bilals sida som ofta springer och gömmer sig. Rör sig ofta i samma ytor som Thill, vilket gör att Västerås lyckas spela sig förbi AIK-mittfältet flertalet gånger i första halvlek. Gör det bra i det enkla spelet, men jag vill se att Bilal vågar mer.

Axel Björnström: 2
Ligger bakom kvitteringsmålet, när hans skott leder till en retur som Faraj rakar in. Gör en stabil insats matchen igenom och står för en gedigen kämpainsats.

John Guidetti: 1
En riktigt svag prestation från Guidetti som inte alls lyckas komma upp i nivå. Osynlig i princip hela matchen och såg trög ut, vilket är oroväckande.

Omar Faraj: 3
Första tävlingsmatchen i den svartgula tröjan och bäst på plan. Visar prov på riktiga måltjuvsegenskaper när han tar till vara på Björnströms retur. Utöver målet visar Faraj prov på en grym fysik och löpstyrka. Borde eventuellt fått med sig en straff när han blev neddragen av en Västerås-spelare, men domaren valde att fria.

Inhoppare:
Taha Ayari (In 56): 2
Kommer in tidigt i den andra halvleken och bidrar med teknik och rörlighet. Har ett par fina kombinationer, men inte mer än så.

Viktor Fischer (In 57): 3
Debut i AIK-tröjan och visar klass direkt. Sätter sina medspelare i bra lägen och är själv nära på att hänga dit ett konstmål. Om Fischer är redo startar han definitivt nästa match.

Jimmy Durmaz (In 78): Spelade för kort tid för att betygsättas

Erick Otieno (In 78):  Spelade för kort tid för att betygsättas



 Vad är era tankar om matchen? Håller ni med om betygen? Vad tycker ni om Viktor Fischers debut? Går han före Guidetti nu?




 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-02-18 18:39:34
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen