Lagbanner
Spelarbetyg: Degerfors IF – AIK 2–1
John Guidetti blev målskytt men det räckte inte till tre poäng när Degerfors besegrade AIK.

Spelarbetyg: Degerfors IF – AIK 2–1

Återigen står AIK för en mycket svag prestation och förlorade på bortaplan mot Degerfors. Trots ett stort bollinnehav hade Andreas Brännströms manskap förtvivlat svårt att bryta ner ett kompakt hemmalag.


1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 2 
Gör några stabila räddningar när Degerfors hotar. Det är backlinjen som ska hängas för de båda målen, inte Nordfeldt.

Robin Tihi: 1
Slarvig med bollen och slog bort flera långpassningar. Har svårt med Degerfors snabba omställningar där Tihi hamnar ur postion. Två svaga insatser i rad nu från 21-åringens sida.

Alexander Milosevic (Ut 14) : 2
Svårt att bedömma ”Milos” insats då han tvingades utgå efter 14 minuter efter en smäll mot huvudet. Kändes dock något otajmad då Milosevic bland annat kom fel in i en glidtackling som föranledde skadan.

Jetmir Haliti: 1
Spelar med hög risk vilket gör att mittbacken står för många slarviga bolltapp som höll på att bli kostsamma. Lämnar enorma ytor bakom sig när han flyttar upp, vilket ger Degerfors flertalet farliga kontringsmöjligheter. Haliti slår en del fina crosspassningar, men det väger inte upp för de defensiva misstagen.

Rui Modesto: 1
Anonym prestation från Modesto som kändes ofarlig matchen igenom. Är svag defensivt och förlorar flertalet närkampsdueller.

Vincent Thill (Ut 62): 2
Tar den kreativa rollen på mittfältet och löser uppgiften helt okej, utan att på något sätt brilijera. Har ett bra driv med bollen och ligger bakom de flesta anfall. Dock brister det i hemjobbet vilket leder till att backlinjen hamnar under press. 

Aboubakar Keita (Ut 76): 1
Orsakar straffen när Keita bestämmer sig för att spela handboll i straffområdet. Det skulle bli starten på en kämpig eftermiddag för ivoranien. Slår bort flera passningar och är ovårdad i närkampsspelet. 

Axel Björnström (Ut 76): 1
Löpstark i vanlig ordning men utöver det så är det en svag insats från Björnströms sida. Har dålig kontroll på bollen och känns virrig.

Erick Otieno: 2
 AIK:s bästa spelare idag. Står för ett par viktiga bollåtererövringar i defensiven och använder sin snabbhet på ett bra sätt både i försvarsarbetet men även offensivt. I vanlig ordning saknas kvalitet när det kommer till inläggen, vilket drar ner betyget.

Omar Faraj: 2
Tar sig till några halvchanser men i vanlig ordning är det för svag kvalitet i avsluten. Överlag gör Faraj en godkänd prestation och när AIK väl tar sig till farliga situationer är han nästan alltid inblandad.

John Guidetti (Ut 62): 2
Nära underkänt, men målet väger över till en svag tvåa. Utöver det är Guidetti knappt involverad i spelet.

Inhoppare:

Sotirios Papagianopoulos (In 14): 1
Misslyckades med att styra upp trebackslinjen och agerade passivt i en del situationer vilket gjorde att Degerfors kunde ta sig in i straffområdet. Jag vill se mer beslutsamhet från ”Sottes” sida.

Alexander Fesshaie (In 62): 1
Tämligen händelsefattigt inhopp från AIK-talangen, som inte lyckas uträtta något spektakulärt.

Bilal Hussein (In 62): 1
Samma gamla vanliga Bilal. Svag i passningsspelet och lyckas inte förändra matchbilden.

Jimmy Durmaz (In 76): Spelade för kort tid för att betygsättas

Taha Ayari (In 76): Spelade för kort tid för att betygsättas

Vad är era tankar om matchen ? Håller ni med om betygen? Vem var bäst i AIK?

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-05-20 22:38:29
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen