Lagbanner
Tele2 Arena, 2023-05-28 15:00

Djurgården - AIK
1 - 0

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - AIK
Nattsvart läge efter 0-1 förlust i derbyt under söndagen.

Spelarbetyg: Djurgårdens IF - AIK

Krisen fortsätter. Derbyförlust efter 0-1 förlust mot Djurgården på Tele2 Arena. Nedflyttningsplats efter 10 spelade omgångar. Redaktionen har betygsatt samtliga spelare efter dagens match. 1 - Inte godkänd 2 - Godkänd 3 - Bra 4 - Mycket bra 5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 2
Spelet med fötterna, som målvakten brukar behärska väldigt bra, var tyvärr under all kritik. Nära på att ställa till det tidigt i den första halvleken men räddas av att Hussein lyckas få undan bollen. I övrigt sätts inte Nordfeldt på prov utan agerar enligt förväntningar när Djurgården väl fick avsluta på mål. 

Robin Tihi: 2
Hade svårt att ge stöd till Modesto i försvarsspelet. Spelade upp sig under den andra halvleken men fortsatt något orutinerad i sitt spel. Har möjlighet att släppa ut bollen till inspark innan 1-0 målet. Godkänd insats av mittbacken men inte mer än så.

Sotirios Papagiannopoulos: 3
Fick axla rollen som ”ledare” i backlinjen när Milosevic saknades. Stabil insats av den fysiska mittbacken som ofta stod rätt när hemmalaget matade inlägg. Egentligen ingen spelare som ska gå rakryggad efter en derbyförlust men om någon måste väljas, är det ”Sotte”. 

Jetmir Haliti: 1
Ytterligare en svag insats av mittbacken. Haliti utstrålar i dagsläget noll trygghet och får noll utdelning i sina offensiva räder. Under dagens match får mittbacken förvisso hjälp av Hussein/Durmaz i det offensiva spelet men överlag är det en underpresterande spelare. Finns en potential men efter 10 spelade omgångar har det radats upp icke-godkända insatser efter varandra.

Rui Modesto: 1
Tuff start mot Djurgårdens vänsterkant då Wikheim fick komma in bakom när det väl skapades målchanser. Hanterade förvisso Fallenius bättre men Modestos försvarsspel blev tyvärr AIK:s svaga punkt för motståndarna att utnyttja. Lyckas inte skapa något offensivt. En av de sämre insatser av wingbacken i AIK-tröjan.

Jimmy Durmaz (ut 81’): 2
Tillbaka i startelvan i sin defensiva roll på mittfältet. I det offensiva spelet fick Durmaz tillsammans med Hussein växla i uppgiften att delta i uppspelsfasen. I defensiven står mittfältaren ofta rätt och hjälpte sin backlinje på ett bra sätt. Gör sin bästa match i Allsvenskan hittills och det återstå att se hur detta påverkar Durmaz framtida insatser i klubben.

Bilal Hussein (ut 90'): 2
Verkar trivas när han får spela tillsammans med Durmaz. Kändes mer naturlig i den djupare roll för att kunna bidra med sitt passningsspel. Önskar och kräver en mer drivande Bilal för att kunna kontrollera matchen samt bibehålla bollen på motståndarnas planhalva. Ett litet steg framåt i jämförelse med tidigare prestationer som ger Hussein en knapp godkänd insats.

Abdussalam Magashy: 1
Hamnade i rätt ytor men alldeles för mycket slarv i det tekniska spelet under inledningen. Trots det lyckas Magashy arbeta sig in i matchen, dock utan resultat. En tvåvägsmittfältare som Magashy behöver kunna bidra mer offensivt för att fortsätta ta plats i framtida startelvor. Icke-godkänd.

Erick Otieno: 2
Inledningsvis var han AIK:s vassaste anfallsvapen, inte minst i det omställningsspelet matchen bjöd upp till. Har ett inspel från sin vänsterkant som ska generera i assistpoäng men Faraj lyckas inte få foten på bollen. I övrigt är det en inläggsfot och ett beslutsfattande som är bristande under större delar av matchen. En av två som får rött kort i det bråk som utspelade sig under tilläggstiden. 

Vincent Thill (ut 65’): 2  
Godkänd defensiv insats av mittfältaren. Hade likt andra matcher svårt att hitta rätt med den sista passningen i offensiva lägen. Nyttjade sin fina vänsterfot i den svepande längre bollen mot Otieno på sin vänsterkant. Blir något ensidig i sitt spel då det ofta blir det bekväma alternativet att söka boll på fötterna i stället för att hota motståndarnas backlinje med löpningar i djupled.

Omar Faraj (ut 90'): 2
I vanlig ordning en hårt jobbande Faraj, i dag som ensam anfallare. Otacksam roll då han hade det svårt att få fast bollen mot Danielsson/Löfgren. Har lagets bästa målchans i den första halvleken men får ingen träff på bollen, ett läge som bara måste innebära mål. Får endast ett fåtal inlägg att arbeta med och när väl bollen slås in saknas kvalitet. 

Inhoppare

Axel Björnström (in 65’): 1
Kommer in i stället för Thill för att kunna stänga ytor på mittfältet men lyckas inte uträtta något, varken defensivt eller offensivt. Drar på sig ett direkt rött kort under tilläggstid.

Taha Ayari (in 81’): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Alexander Fesshaie (in 90'): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Aboubakar Keita (in 90'): Spelade för kort tid för att betygsättas.

Vad är era tankar om matchen? Vad behöver AIK göra för att ta sig ur det krisande läget?

Nabil Osman 2023-05-28 18:15:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen