Lagbanner
Tele2 Arena, 2021-08-08 15:00

Djurgården - AIK
1 - 4

Spelarbetyg från derbykrossen
Alexander Milosevic fick tysta hemmasupportrarna.

Spelarbetyg från derbykrossen

Derby igen och spöket hälsade på trots inga tillåtna supportrar från Solna. AIK var det klart bättre laget i de båda straffområdena och vann med förkrossande 4-1.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 

Budimir Janosevic: 2 

Trots spelövertag från hemmalaget så låg AIK rätt i sina block vilket gjorde att Janosevic hade en lugn dag på jobbet. Det insläppta målet är kanske en liten tavla i vart han placerar sig så han får knappt godkänt i betyg. 

Mikael Lustig: 3 
Hemmasupportrarna försökte störa Lustig mentalt men det var meningslöst, det var en mycket gedigen insats av den rutinerade högerbacken idag. En spelare med pannben som djurgårdare hade kunnat drömma om. 

Alexander Milosevic: 4 
Tror att Milosevic älskade att spela varenda minut idag. Med Joel Asoro i fickan och mål framåt så blir det  ett högt betyg. Vi ska njuta av varenda sekund vi får se honom i den svartgula tröjan, han är så mycket AIK.

Sotirios Papagiannopoulos: 3 
Det må låta tjatigt men nästintill varenda spelare i dagens AIK älskar att spela derbyn och ta sig an utmaningar som dagens match var med alla yttre förutsättningar. Sotte var rejäl och stod rätt hela matchen tillsammans med sina kollegor där bak.

Erick Otieno: 4 
Jag har slut på superlativ gällande vår älskade kenyan, fullständigt briljant framåt och bakåt på sin kant. Han stod för en underbar aktion idag när han sprang ikapp Joel Asoro och bröt i princip ett friläge där Djurgården kom två mot noll. 

Bilal Hussein: 3
Nu visar våran mittfältsstrateg ett större register i sitt spel. Går från klarhet till klarhet varje match, AIK ska vara riktigt nöjda med det nya kontraktet som förnyades i somras. Han är inte bara en fin passningsspelare numera utan en otroligt bra bollvinnare. 

Sebastian Larsson: 4
Sveriges bästa högerfot fick tala återigen. En enorm arbetsinsats i vanlig ordning kryddat med fullt fokus och kvalité vid varje fasta situation. Finns bara en Sebastian Larsson och han är fortfarande en av allsvenskans bästa spelare. 

Zachary Elbouzedi: 2 
Lite anonym idag men vi får inte glömma att han fortfarande är ny och att det är hans första derby. På de få offensiva aktionerna idag så ser man vilket kvicksilver AIK har att tillgå framöver. 

Nicolas Stefanelli: 4 
Nu börjar vi känna igen Stefanelli, mål ger självförtroende för alla anfallare och det syns att målet mot Halmstad har gjort sitt. Med ett mål och en assist så blir det ett högt betyg. Argentinaren bedöms efter gjorda poäng främst och nu är han igång på allvar. 

Filip Rogic: 3 
Stod för en heroisk insats i det tysta som de flesta kanske inte ser med löpningar som öppnar upp för andra. Ger energi till laget med sina tacklingar och vunna dueller som är vitala i derbyn. Han och Erick Otieno lyckades neutralisera Aslak Witry hela matchen. 

Henok Goitom: 3 
Lagkaptenen är i startelvan för att stanna. Han är så otroligt smart hela tiden i varje situation och målet är bara ett bevis på det där han vet exakt vart han ska befinna sig. Förhoppningsvis lossnar det i målprotokollet även för Goitom nu också så kan AIK utmana i toppen på allvar. 

Inhoppare: 

Nabil Bahoui: (IN 69) 
Väldigt svårt att betygsätta Bahoui idag men han kom in och tog för sig. Vann många frisparkar till sin fördel i offensiva tredjedelen. Mest skönt att veta nu är att det inte är någon fara med honom efter att han klev av matchen med skadekänning mot Halmstad. 

Per Karlsson: (IN 80) 
För lite speltid för att bedömas.

Bojan Radulovic: (IN 84)
För lite speltid för att bedömas.

Yasin Ayari: (IN 84) 
För lite speltid för att bedömas.



 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-08-08 20:13:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen