Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2021-10-24 17:30

AIK - IFK Norrköping
1 - 0

Spelarbetyg efter segern mot Peking
Nicolas Stefanelli blev återigen segerskytt.

Spelarbetyg efter segern mot Peking

Det var ingen klang- och jubelföreställning när AIK besegrade IFK Norrköping. Det räckte med matchens enda mål av Nicolas Stefanelli för att hemmalaget skulle stänga butiken.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 4 

Trots att han var begränsad till att bara kunna använda sin vänsterfot så löste han det med bravur. Stod även för en jätteräddning när Christoffer Nyman kom loss i den första halvleken.

Mikael Lustig: 3 
Stabil som vanligt kring det defensiva spelet. Var något slarvig framåt med sina inlägg denna match. 

Alexander Milosevic: 4
Generalen där bak styrde och ställde på ett majestätiskt vis. Han och Sotte lyckades ha bra koll på Norrköpings offensiva spetsar.

Sotirios Papagiannopoulos: 4 
I hård konkurrens bland försvararna så tycker jag att han är AIK:s bästa spelare. Var precis överallt och dominerade i luftspelet. 

Erick Otieno: 4 
Njuter av varje sekund han är på planen och bär den svartgula tröjan. För det kommer inte vara för evigt, han är för bra för den här serien helt enkelt. 

Zachary Elbouzedi: 3 
Helt klart inblandad i ledningsmålet där det är han som slår inlägget som föranledde hela situationen. Tyckte att man borde ha kunnat involvera honom mer i matchen. 

Bilal Hussein: 2
Stod för en lojal arbetsinsats precis som hela laget i stort. Men precis som i Elbouzedis fall så hade jag velat att man fick Bilal mer involverad i spelet. Det kändes som att vi aldrig spela igenom mittfältet i matchen. 

Sebastian Larsson: 4
Precis en sådan spelare alla vill ha i dessa matcher. Jag hoppas verkligen att han vill fortsätta nästa säsong också. Han är fortfarande en av allsvenskans bästa spelare. 

Filip Rogic: 2
River och sliter mycket i det tysta som alla kanske inte ser eller noterar från läktarna. Nu är det bara poängprotokollet som ska börja rulla igång. Här har AIK ett sparkapital. 

Nicolas Stefanelli: 3 
En av få spelare i offensiven som man vet bidrar med mål. Otroligt viktigt i presspelet. Växlade emellanåt med Rogic mellan att spela på vänsterkanten och som offensiv spets på mittfältet. 

Nabil Bahoui: 2
Kommer ändå undan med godkänt just för att han absolut inte fick så mycket uppbackning när AIK väl skulle försöka anfalla. Han stångades och fick jobba hårt med försvararna i Peking. Dock måste vi kunna förvänta oss mer framöver då vi alla vet vad han har i sig. 

Inhoppare: 

Per Karlsson: (IN 82)

För lite speltid för att bedömas.

Henok Goitom: (IN 86)
För lite speltid för att bedömas. 

Ebenezer Ofori: (IN 92)
För lite speltid för att bedömas. 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-10-25 13:05:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen