Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2021-12-04 15:00

AIK - Sirius
4 - 2

Säsongens sista spelarbetyg
Henok Goitom med mål i sin sista match i den svartgula tröjan.

Säsongens sista spelarbetyg

AIK gjorde sitt och besegrade Sirius på hemmaplan men tyvärr räckte det inte till serieseger. Malmö gjorde det som krävdes och tog därmed hem Lennart Johanssons pokal.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Kristoffer Nordfeldt: 2

Svårt att lasta honom för baklängesmålen faktiskt. Nu återstår det att se om han blir kvar till nästa säsong, den som lever får se. 

Jetmir Haliti: 2 
Blev plötligt inkastad från start efter att Alexander Milosevic kastat in handduken precis innan matchstart. Han gör en okej insats men framförallt får vi hoppas att han får bygga upp sig inför 2022 nu under vintern. Finns mycket sparkapital här.

Mikael Lustig: 2 
Fick flytta in som mittback idag och det är nog där jag vill se han nästa säsong. Då förutsätter undertecknad att Alexander Milosevic inte blir kvar i AIK. Blir spännande om Henrik Jurelius & gänget delar samma bild och siktar in sig mot en ny högerback istället. 

Sotirios Papagiannopoulos: 3 
Visst, han och laget släpper in två mål mot Sirius i ett kritiskt läge men efter det tycker jag att han spelar upp sig rejält. Äntligen mål framåt igen och det var ett viktigt psykologiskt mål i matchen.

Erick Otieno: 4 
Orden börjar faktiskt ta slut kring den här spelaren. Tyvärr var det nog den sista gången vi fick se honom i den svartgula tröjan. Han är för bra för den här serien och har varit helt överlägsen hela säsongen. Scouterna för de större klubbarna utomlands kan inte fortsätta blunda för den här kenyanska diamanten. 

Zachary Elbouzedi: 2 
Långt ifrån hans bästa insats men bidrar ändå med sitt hot i djupled konstant. Man såg tydligt att Sirius hade gjort jobbet inför dagens match. Dock vill jag ha sagt att Elbouzedi kommer bara bli bättre och bättre till framtiden. Det ligger en explosion i poängprotokollet kommande säsong. 

Sebastian Larsson: 4 
Tillbaka ifrån sin avstängning och man ser direkt hur hela laget blir bättre bara av hans närvaro på planen. Två assist på kontot idag och nu återstår det att se om han fortsätter nästa säsong, mycket talar för att han fortsätter att vara en viktig i kugge i detta lag. 

Bilal Hussein: 4 
Han och Sebastian Larsson kompletterar varandra så bra på det centrala mittfältet. Kul för Bilal att han även fick bidra i poängprotokollet idag när han läckert spelade fram Nicolas Stefanelli vid ett av hans två mål. Blir svårt att behålla honom i kommande transferfönster efter detta år. 

Erik Ring: 2 
Blandar och ger i matcherna men det får man ju räkna med. Här finns det verkligen potential till något stort om man lyckas forma honom. Skönt för hans del att få bidra med en fin aktion när han spelade fram till kvitteringsmålet precis innan halvtidsvilan.

Nicolas Stefanelli: 4 
Fantastisk i presspelet som vanligt och bidrog mycket i offensiven. Ruskigt kul att få se att han kan vara dödligt effektiv också när han får chanserna. Idag var han klinisk och det var han som klev fram när AIK behövde det som mest. 

Nabil Bahoui: 2
Det var faktiskt befogat att någon annan skulle kliva fram med viktiga mål och inte bara att det är Nabbe som ska stå för den biten. Inte hans bästa match idag men det känns tryggt till framtiden här att AIK har hittat en roll som passar honom utefter de styrkor han har som spelare idag. 

Inhoppare:

Henok Goitom: (IN 63) 3
Efter en lång tid med måltorka så fanns det en oro att han inte skulle få göra sitt mål nummer 100 i AIK. Men Sebastian Larsson ville annat när han med tre minuter kvar lyckades pricka Goitoms panna. En värdig och känslosam avslutning blev det när han efter matchen tackades av. Tack för allt Henok! 

Filip Rogic: (IN 74) 2 
Fick bara egentligen hoppa in och stänga den här matchen med sitt hänsynslösa jobb i det tysta. Förhoppningsvis får vi se honom mer i sin bästa position som central mittfältare nästa säsong. 

Ebenezer Ofori: (IN 82)
För lite speltid för att bedömas. 

Arvid Franzén@franzen_arvid2021-12-04 22:41:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen