Lagbanner
Spelarbetyg: Halmstads BK 2 – 1 AIK
Jimmy Durmaz gjorde inte sin bästa match när AIK förlorade mot Halmstad

Spelarbetyg: Halmstads BK 2 – 1 AIK

AIK stod för en underkänd insats och det blev en mardrömsstart på den allsvenska säsongen. Halmstad vinner fullt rättvist och det finns en del att fundera på för huvudtränare Andreas Brännström.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig


Kristoffer Nordfeldt: 1
Chanslös på båda målen. Utöver det gör Nordfeldt några bra ingripanden. Borde dock kunna styra backlinjen bättre och ta kontroll över sitt straffområde.

Alexander Milosevic: 1
Ska vara ledaren i backlinjen men idag misslyckas Milo med den uppgiften. Uppträder virrigt och har svårt med postionsspelet. Samspelet med Haliti och Tihi var under all kritik.

Robin Tihi:1 (Ut 82)
 Har svårt att hantera Halmstads anfallare Viktor Granath och förlorar den fysiska kampen. Tappar markeringen vid 1-0 målet som Bokaye stångar in. Inte Tihis bästa insats idag likt övriga i trebackslinjen.

Jetmir Haliti: 1
Fortsätter att att vara involverad i offensiven och startar flertalet anfall. Assisterar till Modestos reduceringsmål bland annat. Defensivt brister det dock för Haliti då han lämnar stora ytor bakom sig, vilket gjorde att Halmstad kunde kontra. Är även något opolerad i närkampsspelet.

Rui Modesto: 3
Den spelare i AIK som skapade mest offensivt. Flertalet anfall kom till på Modestos kant och  portugisen kom till flera bra inläggsläggen. Var även framgångsrik i en-mot-en-spelet. Visade även prov på en bra bössa när han sköt in reduceringsmålet. En av få ljusglimtar idag.

Bilal Hussein: 1
Blev överspelad flertalet gånger och hade det tufft i närkampsspelet. Har ett farligt skott i den första halvleken men utöver det bidrar han knappt något i offensiven. På nytt en underkänd insats från Bilals sida.

Jimmy Durmaz: 1 (Ut 68)
Har en defensiv utgångsposition vilket gör att han får mycket boll i uppspelsfasen. Passningsspelet håller okej kvalitet men Durmaz har absolut inte fysiken för att spela sexa i AIK, vilket var tydligt idag. 

Abdussalam Magashy: 1 (Ut 77)
Tillbaka från axelskadan han ådrog sig under försäsongen men det var en tämligen anonym insats från Magashys sida. Tappade en del boll och hade svårt med positionsspelet. Jag hade velat se att Magashy fyllde på mer i offensiven då nigerianen besitter en enorm löpstyrka.

Erick Otieno: 2
Vill framåt och skapar en del offensivt på egen hand. Fortsatt blandad kvalitet när det kommer till inläggsspelet men i ett trögt AIK var Otieno tillsammans med Modesto de piggaste AIK-spelarna.

Omar Faraj: 1
Stångas mycket med Halmstad-försvaret och orsakar en del onödiga frisparkar. Har svårt att skapa något farligt i målchansväg.  Anonym insats från Faraj som inte tog chansen i Guidetti och Fischers frånvaro.

Alexander Fesshaie: 2 (Ut 77)
Det blev en tung allsvensk debut för Fesshaie som inte fick många bollar att jobba med. Hade ett bra läge i den första halvleken som han borde ha förvaltat bättre. Tycker dock han visade upp en del fina tendenser när anfallaren väl sattes i rätt lägen.

Inhoppare:
John Guidetti: 1 ( In 68)
Svagt inhopp av Guidetti som inte lyckades förändra matchbilden. 

Elias Durmaz (In 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Vincent Thill ( In 77)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Sotirios Papagianopoulos (In 82)
Spelade för kort tid för att betygsättas

 Vad är era tankar efter förlusten? Håller ni med om betygen? Hur sera era betyg ut?
 

Viktor RundlöfViktor.rundlof00@gmail.com@Viktorrundlof2023-04-02 21:56:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen