Lagbanner
Borås Arena, 2023-04-24 19:00

IFK Värnamo - AIK
1 - 0

Spelarbetyg: IFK Värnamo - AIK
Viktor Fischer hade lagets bästa möjlighet att kvittera i den andra halvleken, men lyckas inte sätta bollen i mål.

Spelarbetyg: IFK Värnamo - AIK

Efter en fin prestation i senaste omgången blev det en enorm besvikelse när AIK förlorade mot Värnamo med 0-1 på Borås Arena. Redaktionen har betygsatt spelarna efter dagens match.

Kristoffer Nordfeldt: 3

Den spelare som under inledningen lyckades hålla kvar AIK i matchen med flertalet räddningar. Hemmalagets enda mål är välplacerat och blir svårt att klandra Nordfeldt i efterhand. En av få spelare som har haft en hög lägstanivå under säsongen.

Sotirios Papagiannopoulos (ut 79): 2

I stora delar av matchen står han upp bra mot Värnamos offensiv. Matchbilden gav ”Satte” få möjligheter att bidra i uppspelsfasen vilket gör att insatsen får baseras den defensiva prestationen. Hamnar fel i positionsspelet vid målet då han inte stöttar Modesto som skapar stora ytor för Värnamo att avancera framåt. Inte den ”Satte” vi fick se i derbyt förra veckan.

Alexander Milosevic: 2

Den i backlinjen som står upp bra under kvällens match. Lyckas avvärja en del farliga målchanser i den första halvleken, som han skall göra i rollen som central mittback och lagkapten. Upplever att Milosevic är en av få ledare som behöver få med sig sina medspelare i den här typen av matcher. Mittbacken försöker driva på lagkamraterna som tyvärr inte kommer upp i prestation. Godkänd insats.

Jetmir Haliti: 1

Prestationerna i AIK-tröjan har många gånger summerats som svaga och kvällens match är inget undantag. Haliti som har ett stort ansvar i uppspelsfas, offensiv och passningsspel tar allt för stora risker utan att det ger någon utdelning. När spelet inte sitter, sätter det laget i en knepig situation då mittbacken lämnar en stor yta bakom sig som motståndarna kan utnyttja. Om Haliti ska fortsätta vara en del av denna elva framöver krävs det både ett och två steg upp i prestation.

Rui Modesto: 3

Fortsätter att vara en av de få offensiva hoten i dagens AIK. Har en förmåga att ta sig till bra lägen vilket han visade i den första halvleken. Kan under delar av matchen bli ensam på sin högerkant vilket gör det svårt att avancera framåt. Tillsammans med Nordfeldt är wingbacken en av få AIK-are som kommer upp i nivå utifrån matchplan och roll.

Vincent Thill (ut 46): 1

Den Vincent Thill vi fick se under derbyt syntes inte till i kvällens match. Mittfältaren fick chansen från start efter en fin insats senast men lyckas inte skapa några farliga målchanser. Under sina 45 minuter på plan blandar Thill fina aktioner i kombinationsspelet med en slarvighet som är långt ifrån godkänt. En humörspelare som i dag vaknat på fel sida. Utbytt i halvtid med en underkänd insats.

Robin Tihi (ut 90): 2

Får samma roll som i senaste derbyt med uppgiften att städa undan framför den fembackslinje Brännström formerat. Värnamo som har en viss rotation och rörelse på sitt mittfält som gjorde att Tihi hamnade fel i vissa situationer. I dagens roll blir det betydligt fler löpmeter än vad han är van vid, vilket leder till att han tyvärr tappar kvalitet ju längre matchen går. Sammanfattningsvis varken en bra eller dålig insats av Tihi.

Bilal Hussein: 1

Den framskjutne mittfältaren i rollen som offensiv spets i diamanten på mittfältet lyckas inte uträtta något offensivt. Likt tidigare matcher visar Bilal sin löpkapacitet där han lyckas ta sig in och runt offensivt straffområde utan att skapa något farligt. Efter sina fina prestationer våren 2022 har vi inte sett den Bilal vi önskar. För ett godkänt betyg i ett lag som AIK krävs det mer än dagens prestation.

Abdussalam Magashy (ut 62): 1

Får fortsatt förtroende av tränare Brännström men det är en lidande prestation av Magashy mot sitt gamla lag från Småland. Slarvig i delar av matchen och utgår skadad tidigt i den andra halvleken. 

Erick Otieno: 3

En bra insats av wingbacken i ett tveksamt AIK. Passningsspelet och kvaliteten i offensiven har varit Otienos största problem men i dag fick vi ett uppsving utifrån den aspekten. Lyckades under ett flertalet gånger driva upp bollen och hitta rätt adress men där lagkamrater inte lyckades förvalta chanserna. Har ett inspel under den första halvleken som när hittar medspelare. Bra insats av Otieno.

Alexander Fesshaie (ut 62): 2

I ett nedtryckt AIK under den första halvleken blir anfallaren allt för ensam i både press- och kontringsspel. En otacksam roll men trots det fortsätter Fesshaie att löpa och försöka skapa ytor för sig själv och sina medspelare. Med lidande prestationer av lagets mittfältare blir Fesshaies prestation negativt påverkad.

Inhoppare

Omar Faraj (in 46): 2

Blir inbytt för att få mer tyngd i offensiven och lyckas få fast bollen i ett fåtal situationer. AIK får en tydligare uppspelspunkt men anfallaren är inte tillräckligt farlig i offensivt straffområde. Svårt att komma till konkreta målchanser.

Viktor Fischer (in 62): 2

En spelare som både behöver och kräver mycket boll och involvering i det offensiva spelet. Har en del fina aktioner framför Värnamos backlinje men hittar inte en synk med sina medspelare. Får lagets bästa målchans i den andra halvleken när han serveras av Björnström, men lyckas inte sätta bollen i mål. En spelare som är värvad för att göra skillnad, men någon skillnad gör han inte i dag.

Axel Björnström (in 62): 1

Kommer in i en central roll på mittfältet vilket inte är tacksamt för spelaren i sig. Bidrar med löpmeter och aggressivitet men lyckas inte uträtta mycket framåt. Har ett bra inlägg till Fischer som borde genererat i en assistpoäng. 

Jimmy Durmaz (in 79):

Spelade för kort tid för att betygsättas.

John Guidetti (in 90): 

Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nabil Osman 2023-04-24 22:15:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen