Lagbanner
Spelarbetygen efter AIK - Malmö
Bilal Hussein går verkligen från klarhet till klarhet.

Spelarbetygen efter AIK - Malmö

Precis som nästan i vanlig ordning så slutar det oavgjort mellan AIK och Malmö. Slutresultatet skrevs slutligen till 1-1, en jämn och fysisk fotbollsmatch mellan två lag att räkna med i toppen.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig

 

Budimir Janosevic: 4 
Det höga betyget baseras mycket på att han fick mycket kritik efter förra matchen. Att kliva in och göra en sån här bra insats bevisar på starkt psyke, han stod dessutom för många viktiga räddningar. 

Mikael Lustig: 3 
Tycker han gör sin bästa prestation för säsongen. Har stenkoll bakåt och kommer upp bättre den här matchen offensivt sätt. 

Alexander Milosevic: 3 
Styr våran backlinje som den chef han är. Han och Sotte börjar verkligen hitta varandra nu, de löste verkligen Malmös inkast bland annat på ett stabilt sätt. 

Sotirios Papagiannopoulos: 3 
Har lyft sig enormt efter den iskalla prestationen mot IFK Göteborg. Det märks på honom att han växer av att spela med Alex i mittlåset, då kan han fokusera på sin egna match till hundra procent.

Erick Otieno: 4
Det börjar bli väldigt tjatigt och det är ju såklart positivt men oj vad dominant han är. Står återigen för en stark prestation som helhet i både det defensiva och det offensiva. Om scouterna har någon slags kompetens så ska inte Otieno spela i allsvenskan efter uppehållet. 

Sebastian Larsson: 3 
En enorm arbetsinsats precis som vanligt. Skulle såklart ha fått se det röda kortet i den andra halvleken, som tur var blev det gult där och det innebär att han är avstängd mot Östersund i nästa match. 

Bilal Hussein: 4
Som undertecknad var inne på i bildtexten så går Bilal Hussein från klarhet till klarhet. Han är så otroligt bra med att spela bollen snabbt framåt men framförallt i den här matchen så vann han bollen högt vid många tillfällen, tycker han är AIK:s bästa spelare för dagen. 

Saku Ylätupa: 1 
Finnen har allt som oftast varit bidragande i spelet men idag var han faktiskt en börda i många avgörande lägen. Självklart gör alla en dålig prestation ibland, det är sånt som händer men idag var han alldeles för svag i beslutsfattandet i sista tredjedelen.

Stefan Silva: 1 
Till mångas förvåning så fick Stefan Silva starta denna match. Tror att Bartosz Grzelaks tanke med det var att han ville ha tekniska och snabba fötter kring Malmös stabbiga försvar men effekten blev inte som den önskades. 

Nabil Bahoui: 2 
Tyvärr så fick Nabbe utgå med skada redan innan den första halvleken var slut. Ska dock lyfta fram att han var aktiv i matchinledningen där han utmana sin gubbe gång på gång så det var verkligen synd att vi inte fick se mer av det idag. 

Nicolas Stefanelli: 3 
Argentinaren kom inte med i spelet alls i den första halvleken. Däremot i den andra halvleken så kommer han med i spelet gång på gång, han tillskrivs nog inte målet i statistiken men han är ju i allra högsta grad regissören i det målet. 

Inhoppare: 

Bojan Radulovic: 2 (IN 35)
Svårbedömd insats på den unge anfallaren. Han lyckas inte uträtta så mycket konkret i målchanser men han bidrog med en bra arbetsinsats. 

Henok Goitom: 2 (IN 63) 
Kaptenen hoppade in och bidrog med tyngd i anfallsspelet. Som vi alla vet så bidrar han med mycket av det som de flesta inte ser, öppnar upp ytor för andra bland annat vilket ledde till att AIK kom till fler chanser. 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-05-13 21:10:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen