Nationalarenan, Friends Arena, 2021-05-22 15:00

AIK - Mjällby
2 - 2

Spelarbetyg: AIK - Mjällby
Nicolas Stefanelli fick fylla på sitt målkonto.

AIK lyckades inte avsluta vårsäsongen på bästa sätt. En match med två olika ansikten i vardera halvlek slutade 2-2 på Friends Arena.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Budimir Janosevic: 1
Det börjar bli några tabbar för mycket senaste tiden tyvärr. Agerandet vid Mjällbys andra mål är ju under all kritik.

Mikael Lustig: 2
Svårt att bedöma hans insats då jag tycker hela lagets prestation är svag. Kommer undan som godkänd men inte mycket mer.

Alexander Milosevic: 1
Hade problem med bollen idag. Om det berodde på den usla mattan på Friends i vanlig ordning eller bara egen dålig skärpa det är oklart, han får underkänt då det är han jag förväntar mig ska styra den där backlinjen.

Sotirios Papagiannopoulos: 1
Sotte står också för en blandad prestation idag. Känslan var att försvaret hade koll i första halvlek på Jacob Bergström men så fort Mjällby satte in Mamudo Moro i anfallet också så blev det väldigt rörigt.

Erick Otieno: 3
Ni är nog några som tycker att detta kanske är ett högt betyg på en back när man släpper in två mål i en match mot Mjällby. Dock vill jag framhäva att jag personligen tycker han är AIK:s bästa spelare idag, såklart i bristande konkurrens men han är återigen nästan felfri.

Bilal Hussein: 2
Våran spelfördelare gör tråkigt nog sin kanske svagaste prestation för säsongen. Det baserar jag på att han har varit så dominant i alla andra matcher, en okej första halvlek idag men andra halvlek är verkligen inte något att hänga i granen.

Sebastian Larsson: 2
Börjar bli tjatig här men Sebastian Larsson gör i princip aldrig en dålig match. Krigar på i vanlig ordning varvat med bra slagna frisparkar och hörnor idag som borde resulterat i något mål till.

Saku Ylätupa: 3
Tycker Saku fortsätter på inslagen väg med att skapa målchanser för både han själv och för laget. Hade flera fina framspelningar till sina kollegor som dock inte kunde göra mål på de chanserna, för övrigt obegripligt hur han kunde bytas ut i slutskedet av matchen tycker jag.

Nicolas Stefanelli: 3
Argentinare har stått för bättre spelmässiga prestationer tidigare under säsongen men gör man två mål så ska man självklart få ett bra betyg. Precis som vi har önskat så fick han lite islossning idag, hoppas det kan fortsätta.

Tom Strannegård: 1
Kan kanske vara hårt att ge honom en etta då han gör ett fullgott jobb i defensiven. I min värld dock så ska en ytterforward bedömas utifrån hur mycket man bidrar med offensivt, där har han mycket kvar att utveckla med att få någon slags slutprodukt. Vet att han inte spelar på sin optimala position men mer vill jag ha, finns så mycket potential i Strannegård som jag hoppas att han får ut mer av i framtiden.

Henok Goitom: 1
AIK lyckades verkligen inte involvera Henok Goitom i den här matchen. Han gör ju såklart mycket nyttigt som inte syns såklart, saknade hans närvaro i straffområdet idag.