Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2021-07-10 17:30

AIK - Varbergs BoIS
2 - 1

Spelarbetygen efter AIK-Varberg: Spelarna och publiken vann matchen tillsammans
Filip Rogic blir som ett nyförvärv för AIK framöver.

Spelarbetygen efter AIK-Varberg: Spelarna och publiken vann matchen tillsammans

Det satt hårt och långt inne men AIK löste tre poäng tillsammans med supportrarna. Kan det vara så att supportrarna fått en ny publikfavorit? Min känsla är att Filip Rogic bara växer av att spela inför sina supportrar och att fler poäng kommer komma från hans håll.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 

Budimir Janosevic: 1 

När man gör en sådan tavla som Janosevic gör så kan det inte bli något annat än underkänt i betyg. Otrolig lättnad att han och laget lyckas vända matchen så han slapp återigen vara starkt bidragande till ett poängtapp, detta tyder på en stark gruppdynamik i AIK.

Erick Otieno: 4
Precis som i vanlig ordning äger han sin kant helt och hållet. Trots att han spelar på "fel" sida så är det inget man märker av överhuvudtaget, assisten till kvitteringsmålet är högklassig.

Mikael Lustig: 3 
Bra match i återkomsten från landslagets äventyr i EM. Löste mittbacksplatsen på ett föredömligt sätt tillsammans med Papagiannopoulos. 

Sotirios Papagiannopoulos: 4
Är nog hemmalagets bästa spelare för dagen. Löste de långa bollarna från Varberg upp på Robin Simovic på ett mästerligt sätt. Även kul att få se Sotte ta så mycket initiativ med boll, flera gånger han drev upp med bollen förbi Varbergs centrala mittfält.

Eric Kahl: 3
Hans första match inför hemmapublik precis som för flera andra i laget. Man såg att han älskade varje sekund och var väldigt företagsam i offensiven med mycket inlägg, framförallt i den första halvleken.  

Sebastian Larsson: 2
Som alltid en gedigen arbetsinsats från Sebastian. Mycket hårt jobb i det tysta idag så utmärkte sig inte så mycket framåt, men absolut en stabil insats från mittfältskämpen. 

Bilal Hussein: 3 
Allt går igenom Bilal Husseins fötter. Dikterar bolltempot på ett majestätiskt vis med sina spelvändningar som i en sån här match mot Varberg är oerhört viktigt att det hela tiden sker med ett högt passningstempo. 

Yasin Ayari: 2 
Den unge talangen får ändå godkänt. Inte helt rättvist för honom själv att få visa upp sin bästa sida på den positionen som absolut inte är hans naturliga. 

Nicolas Stefanelli: 2
En anfallare i min värld bedöms mycket på hur han förvaltar sina egna målchanser. Det gjorde han inte tillräckligt bra idag, dock ska det sägas att han skapade en del lägen för sina lagkamrater.  

Nabil Bahoui: 2 
Har otroligt höga förväntningar på Bahoui så tycker han tyvärr bara kommer undan med godkänt idag. En bra arbetsinsats defensivt med många fina bollvinster. Det jag saknade från hans sida var att skapa lite fler lägen framåt. 

Bojan Radulovic: 3
Utan att vara för elak här men Bojan ska endast hålla sig i straffområdet och inte delta så mycket i uppbyggnadsfasen. Med det sagt så gjorde han ett fundamentalt viktigt mål innan pausvilan. Det målet är inte heller det enklaste, en otroligt skicklig nick i bortre hörnet. 

Inhoppare:

Filip Rogic: 4 (IN 61)
Precis när AIK behövde ny energi så kom Rogic in med en enorm kraft. Trots att han inte är en naturlig högerytter så tolkade han rollen på sitt sätt och fyllde på i straffområdet flertalet gånger. Det förlösande vinstmålet är ett mål han och publiken sent kommer att glömma. 

Henok Goitom: (IN 72)
För lite speltid för att bedömas.

Alexander Milosevic: (IN 72)
För lite speltid för att bedömas.

Ebenezer Ofori: (IN 86)
För lite speltid för att bedömas.

Arvid Franzén2021-07-10 22:20:00

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen