IFK Göteborg - AIK
2 - 0

Spelarbetygen efter blytunga förlusten mot IFK Göteborg
Det här var inte AIK:s dag helt enkelt.

AIK förlorade stormötet mot IFK Göteborg med 2-0. Hemmalaget straffade gästerna brutalt i den första halvleken, Kolbeinn Sigthorsson blev matchhjälte med sina två mål.

1 - Inte godkänd
2 - Godkänd
3 - Bra
4 - Mycket bra
5 - Overklig

Budimir Janosevic: 2
Han får godkänt betyg idag. Målen ska inte Budo lastas för, det är två hundraprocentiga lägen.

Mikael Lustig: 1
Lustig får underkänt idag. Men det är för att jag har extremt höga förväntningar på Sveriges bästa högerback. Understödjer Saku för dåligt i dagens match.

Alexander Milosevic: 2
Målen bakåt får såklart försvaret bara ta på sig som kollektiv. I övrigt tycker jag att Milo absolut är godkännd.

Sotirios Papagiannopoulos: 1
Tyvärr inte hans dag idag. Hade riktigt tufft mot Sigthorsson i det fysiska spelet idag. Målen försvaret släpper in idag är alldeles för billiga.

Erick Otieno: 2
Han får möta en av allsvenskans bästa 1 mot 1-spelare i Aiesh och klarar det ok tycker jag. Det enda anfallsvapnet dessutom för AIK idag när övriga svek. Inläggen var tyvärr sämre än normalt för kenyanen.

Bilal Hussein: 1
Kom inte alls lika rätt i den här matchen. Mycket spel över mittfältet från Göteborgs sida, matchbilden blev inte till hans fördel.

Sebastian Larsson: 2
En bra arbetsinsats precis som i vanlig ordning. Försökte driva på laget matchen igenom, hade någon farlig frispark i den första halvleken.

Saku Ylätupa: 2
Många kanske tycker att Saku ska få underkänt. Jag tycker ändå han visade tendenser i den första halvleken. Sen att det lilla sista saknades, det är en annan femma.

Nicolas Stefanelli: 2
En av få spelare som jag ändå tycker försöker och gör det han ska. Göteborg gick åt honom hårt matchen igenom ska tilläggas. Han var den enda som gjorde ett försök att dra isär Göteborg.

Nabil Bahoui: 1
Helt osynlig idag i princip, AIK lyckades inte alls involvera honom i spelet. En dålig dag på jobbet helt enkelt precis som laget totalt sett.

Bojan Radulovic: 1
Tyvärr så var Bojan inte alls vän med bollen idag. Svag i bollmottagningarna, vilket vi vet är en av hans styrkor normalt sett.

Inhoppare:

Henok Gotiom: 2 (IN 61)
Kaptenen fick ersätta Radulovic i den andra halvleken. Fick iallafall fast bollen några gånger, hade ett fint nickläge i slutet av matchen.

Tom Strannegård: (IN 69)