Lagbanner
Nationalarenan, Friends Arena, 2021-09-20 19:00

AIK - IFK Göteborg
3 - 1

Spelarbetyg efter maktdemonstrationen
Nabil Bahoui tog verkligen till vara på sin chans som anfallare med att göra två mål.

Spelarbetyg efter maktdemonstrationen

Efter en fantastisk prestation matchen igenom så vann AIK utan problem mot IFK Göteborg. Tre friska poäng in på kontot och ensam serieledning är ett faktum.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 

Kristoffer Nordfeldt: 3 

Låter som en upprepande skiva snart men faktum är att Nordfeldt nästintill aldrig har något att göra under matcherna. Dock känner man att det är ett jäkla lugn han sprider till resten av laget. 

Mikael Lustig: 3 
Fin match från den föredetta landslagsspelaren Lustig. Tätt bakåt i vanlig ordning men bidrog även bra i det offensiva spelet med bland annat en fin assist till ett av Nabil Bahouis mål.

Alexander Milosevic: 3 
Fortsätter på inslagen väg med att vara ledaren i den där backlinjen match efter match. Det känns som att han närmar sig landslaget till kommande samling med tanke på alla de skador som finns på mittbackspositionen.

Sotirios Papagiannopoulos: 3 
Sotte och Milosevic är verkligen en och samma enhet där bak. Hade verkligen inga svårigheter med att hantera en viss Marcus Berg.

Erick Otieno: 5
Jag har slut på superlativ kring våran älskade kenyan. Säsongens första 5:a delas ut från undertecknad. Kul att han fick kröna en majestätisk prestation med att få göra sitt första mål för AIK. 

Zachary Elbouzedi: 4 
Stod för sin bästa insats sedan han anlände till klubben. Utmanade på sin kant gång på gång och fick den rutinerade Oscar Wendt att se ut som ett rundningsmärke.

Bilal Hussein: 3 
Skönt och se att Bilal studsa direkt tillbaka på rätt spår igen efter matchen mot Mjällby. Dikterade bolltempot och vann mittfältskampen tillsammans med Sebastian Larsson.

Sebastian Larsson: 4 
Alltid tryggt att ha honom på planen med sin vinnarskalle och mentalitet att vilja vinna varenda moment under en match. En mycket bra match av Larsson i både det offensiva och defensiva spelet.

Erik Ring: 3
Unga spelares prestationer går såklart alltid upp och ner men ända sedan Ring klev in i laget så har kantspelet steppats upp markant. 

Nabil Bahoui: 4
Som jag nämnde inför matchen så tyckte jag att det hade varit befriande att få se Nabbe som anfallare. Nu fick han den möjligheten och tackade för förtroendet med att producera två mål. 

Henok Goitom: 3 
Henok brukar gilla hösten och känslan var att man fick se en glimt av höstformen. Glädjande att han bidrog med poäng igen med sin fina framspelning till Nabil Bahouis andra mål för kvällen.

Inhoppare: 

Nicolas Stefanelli: 3 (IN 67)
För många var det en skräll att han fick inleda på bänken ikväll. Kom in istället med fart och fläkt mot ett trött försvar i IFK Göteborg.

Bojan Radulovic: (IN 77)
För lite speltid för att bedömas.

Yasin Ayari: (IN 86)
För lite speltid för att bedömas.

Tom Strannegård: (IN 86)
För lite speltid för att bedömas.

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-09-21 08:39:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen