Lagbanner
Behrn Arena, 2021-07-26 19:00

Örebro - AIK
1 - 1

Spelarbetygen efter missräkningen
Det här blev inte alls som det var tänkt.

Spelarbetygen efter missräkningen

Ny match mot en tabelljumbo och det blev även denna gång ett poängtapp mot den typen av motstånd. Örebro och AIK fick dela på poängen under måndagskvällen.

1 - Inte godkänd 
2 - Godkänd 
3 - Bra 
4 - Mycket bra
5 - Overklig 


Budimir Janosevic: 2
Ställs inte på galet mycket prov egentligen matchen igenom men de få chanserna som dök upp så gjorde han några svettiga räddningar, det får vi faktiskt ge honom efter allt skit han fått utstå. 

Filip Rogic: 2 
Trodde aldrig att jag skulle behöva få se Filip Rogic på högerbacken i 90 minuter. Syntes att han inte är en naturlig ytterback såklart, men spelade upp sig i slutet när segermålet jagades. Hade några fina aktioner tillsammans med inhoppande Zachary Elbouzedi. 

Mikael Lustig: 3 
Kanske inga bra nyheter detta men börjar fan luta mig mot att Mikael Lustig nästan är bättre som mittback än som högerback i dagsläget. Känner mig inte oroad att behöva slänga in han som mittback framöver, dock behövs han ju mest till höger då det är bara han som finns att tillgå där. 

Alexander Milosevic: 2
Utmärker väl sig inte så mycket i matchen mer än att vara aggressiv i rygg på Deniz Hümmet matchen igenom. Kanske låter konstigt att ge majoriteten av försvararna godkänt när man kryssar mot tabelljumbon men jag tycker inte de ska lastas som kollektiv efter ett individuellt misstag från Erick Otieno.

Erick Otieno: 1 
Efter att ha varit så överlägsen i majoriteten av matcherna så har man nu helt andra förväntningar varje gång Erick Otieno ska kliva ut på en fotbollsplan. Tyvärr hade han nog sin sämsta insats i den svartgula tröjan utifrån det och att det är han som ändå blir den stora syndabocken efter det misstaget som inte får ske vid baklängesmålet gjorde ju inte dagen bättre.

Bilal Hussein: 2 
Svårt och bedöma om Bilal Hussein var dålig idag eller inte. Jag tycker han gör en okej prestation ändå, det var ju AIK som styrde och ställde. Han hade ett farligt distansskott i slutskedet på matchen. Mer av den varan framöver ser vi gärna från den gode Hussein. 

Sebastian Larsson: 2 
Fick slå många hörnor och frisparkar idag. Som vanligt ruggig leverans från den högerfoten som man ändå kan tycka borde ha resulterat i mer än en assist. Han kommer undan med godkänt, dock tycker jag ändå glöden fattades något i den här matchen. 

Saku Ylätupa: 1 
Kanske är hårt med en etta i betyg men det är för lite slutprodukt ändå och för många felbeslut i sista tredjedelen. Tendenserna och att han är företagsam i mycket är en annan sak men när det inte leder till något konkret så blir Saku otroligt frustrerande att titta på. Nyligen tillbaka från skada jag vet men jag kräver mer. 

Nicolas Stefanelli: 1 
Det är med en klump i magen jag har när jag ser hur formkurvan har sjunkit mer och mer. Han ska vara våran absolut viktigaste pusselbit i offensiven och den som ska göra mål men just nu är han inte i närheten av att lyckas med det. Tidigare har man kunnat försvara honom med att han är så fin i spelet men nu när inte det heller stämmer så blir man orolig. Han behöver verkligen ett mål snart för att självförtroendet ska blomma igen. 

Nabil Bahoui: 2 
Otroligt svårt att betygsätta Nabbe från den här tillställningen men han kommer undan med godkänt på grund av att han gör ett mål. Vi får hoppas att det börjar lossna för honom nu på allvar, precis som med Stefanelli så måste han börja växla upp på allvar om AIK ska kunna utmana topplagen ens.

Bojan Radulovic: 1 
Man kan argumentera även här att jag är hård i min bedömning men jag tycker att han bränner alldeles för solklara målchanser idag, precis som för både han och de övriga så är det alldeles för dålig slutprodukt. 

Inhoppare:

Zachary Elbouzedi: 2 (IN 57) 
Den nya irländaren kom in med lite fart, något som det saknas lite av i laget generellt. Som jag var inne på så hittade han och Filip Rogic rätt några gånger tillsammans som resulterade i några målchanser.

Henok Goitom: 3 (IN 70)
Med risk för att låta tjatig så gör han ett jättebra inhopp och genast när han kom in så fick AIK fast bollen mer där framme. Hade några avslut som kunde resulterat i mål. Det stora misstaget från Bartosz Grzelak idag var att bytet kom försent i matchen kan jag tycka.
 

Arvid Franzén @franzen_arvid2021-07-27 11:17:00
Author

Fler artiklar om AIK

Ett välregisserat drama
Fortsätt klättra i tabellen